1515
Karolinska Developments portföljbolag Aprea Therapeutics erhåller FDA-godkännande för att inleda fas 1-studie av APR-548

STOCKHOLM, SVERIGE 7 oktober 2020. Karolinska Development AB (Nasdaq Stockholm: KDEV) meddelar idag att den amerikanska läkemedelsmyndigheten (FDA) har accepterat portföljbolaget Aprea Therapeutics Investigational New Drug (IND)-ansökan avseende dess nya läkemedelskandidat APR-548 för behandling av TP53-mutant myelodysplastiskt syndrom (MDS). APR-548 är en nästa generations reaktiverare av muterat p53 och utvecklas för oral administrering.

Aprea Therapeutics avser att inleda en klinisk fas 1-studie med APR-548 i MDS för att stärka sin ledande ställning inom utvecklingen av terapeutiska alternativ för patienter med p53-muterad cancer. Parallellt med detta pågår en registreringsgrundande fas 3-studie med bolagets längst framskridna p53-reaktiverare, eprenatapopt (APR-246), med förväntade top line-resultat i slutet av 2020.

APR-548 har uppvisat hög oral biotillgänglighet, förbättrad potens i förhållande till eprenetapopt i TP53-mutanta cancercellinjer och tumörtillväxthämning in vivo efter oral dosering i tumörbärande möss.

För ytterligare information, vänligen kontakta:  

Viktor Drvota, vd, Karolinska Development AB
Tel: +46 73 982 52 02, e-mail: viktor.drvota@karolinskadevelopment.com

Fredrik Järrsten, finansdirektör och vice vd, Karolinska Development AB
Tel: +46 70 496 46 28, e-mail: fredrik.jarrsten@karolinskadevelopment.com

TILL REDAKTÖRERNA

Om Karolinska Development AB

Karolinska Development AB (Nasdaq Stockholm: KDEV) är ett nordiskt investmentbolag inom life science. Bolaget fokuserar på att identifiera medicinska innovationer och att investera för att skapa och utveckla bolag som vidareutvecklar sådana innovationer till differentierade produkter som kan göra skillnad för patienters liv och generera en attraktiv avkastning till aktieägarna.

Karolinska Development har tillgång till medicinsk forskning i världsklass från Karolinska Institutet och andra ledande universitet och forskningsinstitutioner i Norden. Bolagets målsättning är att bygga bolag kring forskare som är ledande inom sina respektive vetenskapsområden, med stöd från erfarna ledningsgrupper och rådgivare, samt med finansiering tillsammans med internationella investerare som är specialiserade inom sektorn, För att skapa bästa möjligheter till framgång byggs företagen med erfarna managementteam och rådgivare och de medfinansieras av professionella life science-investerare.

Karolinska Developments portfölj består av tio bolag inriktade på att utveckla innovativa behandlingsmetoder för sjukdomar som är livshotande eller funktionsnedsättande och andra medicinska tillstånd.

Bolaget leds av ett entreprenörsteam bestående av professionella investerare med lång erfarenhet inom företagsbyggande och med tillgång till ett starkt globalt nätverk.

För mer information: www.karolinskadevelopment.com.

Bilaga

Source: GlobeNewswire
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?