AroCell initierar en klinisk studie inom prostatacancer med University of Rome la Sapienza

AroCell meddelar idag att man inleder ett nytt samarbete med University of Rome la Sapienza för att utvärdera Tymidinkinas 1 (TK1) och PSA som respons biomarkörer efter en hormonterapi hos kastrationsresistenta prostatacancer patienter.

I studien kommer TK1 koncentrationen att analyseras i serumprover med AroCell TK 210 ELISA. Serumprover kommer att samlas in från 50 patienter med en avancerad metastaserande prostatacancerdiagnos och 40 friska kontroller. TK1 och PSA kommer att mätas vid diagnostillfället och 1, 3 och 6 månader efter behandlingsstart. Målet är att hjälpa kliniker att få mer information genom att mäta TK1 som en respons biomarkör hos kastreringsresistenta metastatiska prostatacancer patienter som har behandlas med hormonterapi.
 
Studien kommer att genomföras i samarbete med Dr. Emanuela Anastasi vid institutionen för Molecular Medicine, University of Rome la Sapienza, i Italien.

“Vi är glada över att samarbeta med University of Rome la Sapienza”, säger Michael Brobjer, VD för AroCell. “AroCell TK 210 ELISA är ett kostnadseffektivt sätt att mäta TK1 och därmed förbättra övervakningen av patienter med prostatacancer genom ett enkelt blodprov. Målet är att minska dödligheten, förbättra patientens välbefinnande och sänka vårdkostnaderna.”

Source: MFN
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?