GPX Medical AB: GPX Medical ökar takten mot marknad genom nyckelrekryteringar

GPX Medical förstärker organisationen med tre nyckelrekryteringar inför bolagets kommersialisering av sin unika patenterade produkt för kontinuerlig lungövervakning av för tidigt födda barn NEOLA[®]. Genom rekryteringarna tillförs bolaget kompetens inom kliniska studier, affärsutveckling, produktutveckling och medicintekniskt regelverk, vilket är viktigt inför bolagets internationella kommersialisering.

För att stärka bolaget inför kommande valideringsfas och förbereda för kommersialisering har tre nya rekryteringar genomförts. Samtliga tillträder sina roller under första kvartalet 2021.

Den kliniska organisationen har stärkts genom anställning av Prof. Katarina Svanberg som Senior Medical Advisor. Katarina Svanberg har under mer än 25 år varit verksam vid Lunds Universitetssjukhus, som överläkare med klinisk verksamhet och som adjungerad professor inom forskning. Sedan 2011 innehar Katarina en professur i Biofotonik vid South China Normal University. 2017, mottog Katarina, som den första kvinnan sedan prisets tillblivelse 45 år tidigare, SPIEs Guldmedalj för hennes insatser inom Biofotonik både för diagnostik och behandling av patienter. Katarina kommer i första hand att arbeta med kliniska och prekliniska studier samt leda bolagets kliniska vetenskapsråd. Katarina kommer att kvarstå som styrelseledamot i bolaget.

Produktutvecklingsorganisationen stärks med Rasmus Grönlund i rollen som Senior Development Engineer. Rasmus är specialiserad inom medicinteknisk utveckling med fokus på optik och kommer närmast från medicinteknikbolaget SpectraCure. Rasmus kommer att vara delaktig i bolagets produktutveckling och bidra med sina mångåriga erfarenheter av regelverk, kvalitetssystem och internationella kliniska studier. 

Den kommersiella organisationen har stärkts med Freja Davidsson Bremborg i rollen som Communication & Marketing Lead. Freja kommer senast från rollen som verkställande direktör för studentkonsultbolaget Lunicore och har bred erfarenhet av affärsutveckling och marknadsstrategi, bland annat inom sjukvården, och är ett betydande komplement till bolaget på dess väg mot internationell kommersialisering.

"GPX Medical befinner sig nu i en spännande fas. Under slutet av 2020 förstärkte vi organisationen med två medarbetare och ett flertal specialistkonsulter. Genom våra nyrekryteringar kan vi nu öka takten och kompetensen ytterligare i alla bolagets centrala delar; klinisk utvärdering, produktutveckling och affärsutveckling för att möta det stora intresse vi upplever för NEOLA[®]. Rekryteringarna är också ett tecken på vår attraktionskraft som arbetsgivare och vi ser fram emot den gedigna erfarenhet och kompetens de bidrar med till bolaget.", säger Hanna Sjöström, vd för GPX Medical.

För ytterligare information, kontakta:

Hanna Sjöström, vd GPX Medical, tel: 0760-10 71 16, e-post: hs@gpxmedical.se

____________________________________________________________________________

GPX Medical AB (publ.) utvecklar medicinteknisk utrustning för kontinuerlig övervakning av lungorna hos för tidigt födda barn. Omedelbar detektion av komplikationer ger möjlighet till tidig behandling och förbättrad vård.  Den patenterade teknologin är baserad på en spektroskopisk metod utvecklad vid Lunds Universitet i Sverige. Metoden har även potential för diagnostik av bihålor. Bolaget grundades år 2016 som ett helägt dotterbolag till Gasporox AB (publ.) och är noterat på NASDAQ First North Growth Market (ticker: GPXMED). Se mer på www.gpxmedical.se. Bolagets Certified Adviser är FNCA Sweden AB, tel: +46 (0)8-528 00 399, e-post: info@fnca.se

Source: Cision
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?