Annons
AppSpotr AB: Appspotr - Förbättring på flera plan - Mangold Insight

Teknikbolaget Appspotrs nettoomsättning uppgick till 1,7 miljoner kronor i årets andra kvartal, en ökning om 26 procent jämfört med samma period ifjol. Bolaget förbättrade även sitt rörelseresultat. Mangold bedömer att den stigande trenden för ARR är ett kvitto på ett stigande intresse bland kunder för Appspotrs lösningar, och för 2022 som helår räknar vi med en omsättning om 7,8 miljoner kronor. 

Appspotr ska premiera lönsamhet framför tillväxt. I det andra kvartalet uppgick rörelseresultatet till -6,4 (-7,1) miljoner kronor. Mangold räknar med att bolaget når lönsamhet 2026. Det ska uppnås genom Appspotrs investeringar i säljpersonal som väntas öka försäljningen per kund och således bidra till att affärsmodellen skalas. Därutöver är väsentliga investeringar i bolagets plattform tagna. 
Mangold reviderar riktkursen till 27,00 kronor per aktie. Föregående riktkurs uppgick till 3,00 kronor per aktie som sattes innan bolaget genomförde sin omvända split (1:100). Revideringen innebär således en lägre riktkurs än i tidigare analys, vilket föranleds av lägre tillväxt än väntat samt marknadens sänkta tillväxtprognoser för techbolag. Appspotr har under det andra kvartalet visat på ett trendbrott med ökade intäkter samt förbättrat resultat, samtidigt som bolagets finansiella mål har ändrats. Givet att trenden blir ihållande och att intäkterna accelererar anser vi att bolaget har potential att uppnå riktkursen.

Source: Cision
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera