Annons
Emplicure - Köpvärd smärtstillare - Mangold Insight Analys

Mangold tar upp läkemedelsutvecklingsbolaget Emplicure till bevakning med en köp rekommendation och riktkurs på 10,80 kronor, vilket innebär en uppsida för aktien på över 110 procent. Bolaget har tagit fram en teknologi för att utveckla läkemedel kombinerat med biokeramiska material. Ett av bolagets huvudprojekt EMPLI03, en kandidat för behandling av kronisk smärta och för att minska missbruk av opioider, ligger i sen preklinisk fas. Behovet av denna typ av läkemedel är stor, inte minst i USA där opoidberodende är ett samhällsproblem. Den prekliniska utvecklingen slutförs och projektet väntas nå klinik under 2022. Bolaget söker en  partner eller licensavtal för att ta EMPLI03 vidare i klinisk fas. Emplicure utvecklar även andra läkemedel genom sin teknologi samt nikotinprodukter inom dotterbolaget Amplicon. 

Missbruk av opioider har växt till ett samhällsproblem, framför allt i USA och det amerikanska läkemedelsverket FDA efterfrågar nya läkemedel mot kronisk smärta som stävjar missbruk. Emplicure kan gynnas av det. Bolagets teknologi ger en kontrollerad frisättningsprofil vilket gör den mindre attraktiv för missbrukare. Mangold ser att bolagets läkemedelskandidat, som enkelt kan tas via munnen, kan ta marknadsandelar.
Mangold har valt att genomföra en Sum of the Parts-värdering. Projektet EMPLI03 har riskjusterats i en DCF-modell där jämförbara läkemedel utgör vägledning. Dotterbolaget Amplicon har värderats utifrån ett jämförbart bolag. Tillsammans har analyserna lett fram till vårt motiverade värde för aktien. Vi har också genomfört en känslighetsanalys. 

Source: Cision
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera