Coor förvärvar norska R & K Service

Coor har idag tecknat avtal om förvärv av det norska företaget R & K Service AS som levererar lokalvård och restaurangtjänster. R & K Service har 130 anställda och en årlig omsättning på ca 80 MSEK. Förvärvet stärker Coors erbjudande inom lokalvård och restaurang och ger Coor en ökad geografisk täckning i Stavangerområdet.  

Köpeskillingen (på en kassa- och skuldfri basis) uppgår till cirka 65 MSEK och motsvarar en EV/EBITA-multipel på omkring 7x i förhållande till nuvarande EBITA och cirka 5x, när förväntade synergier har realiserats under 2022. Förvärvet finansieras helt inom ramen för Coors existerande finansiering.

- Genom förvärvet av R & K Service expanderar Coors norska verksamhet i linje med vår tillväxtstrategi och Coors position som nordisk marknadsledare inom IFM stärks ytterligare, kommenterar AnnaCarin Grandin, vd och koncernchef Coor.

- R & K Service har visat styrka under det utmanande pandemiåret 2020 och passar bra in i Coors norska portfölj. Det är ett välskött familjeföretag som bidrar till att vi får ännu bättre geografisk täckning i Norge till fördel för både befintliga och nya kunder, säger Nikolai Utheim, vd Coor i Norge.

För mer information, pressbilder mm, besök www.coor.se eller kontakta:

Klas Elmberg, CFO och IR-direktör, Coor

+46 10 559 6580

klas.elmberg@coor.com

AnnaCarin Grandin, vd och koncernchef, Coor

+46 10 559 57 70

annacarin.grandin@coor.com

Nikolai Utheim, vd Coor i Norge

+47 976 97 167

nikolai.Utheim@coor.com

Som ledande facility management-leverantör, främst inriktad mot integrerade och komplexa helhetsuppdrag (IFM), är Coor med och skapar Nordens mest välmående och välfungerade arbetsmiljöer. Coor erbjuder specialistkompetens inom arbetsplatsservice, fastighetsservice och strategiska rådgivningstjänster. Vi skapar värde genom att utföra, leda och effektivisera kundernas serviceverksamheter, så att våra kunder kan fokusera på vad de gör bäst.

Bland Coors kunder finns ett stort antal större och mindre företag och offentliga verksamheter i Norden, bland annat ABB, AB Volvo, Aibel, DNV-GL, E.ON, Ericsson, Equinor, ICA, NCC, "Danska Polisen, Kriminalvården och Åklagarmyndigheten", Saab, Sandvik, SAS, Telia Company, Trafikverket, Vasakronan och Volvo Cars.

Coors verksamhet startade 1998 och är sedan 2015 noterat på Nasdaq Stockholmsbörsen. Coor tar ansvar för den verksamhet som bedrivs i förhållande till kunder, medarbetare och ägare, men också för hur den påverkar samhället och miljön i ett bredare perspektiv. Läs mer på www.coor.se

Source: Cision
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?