Annons
JM förvärvar byggrätter för bostadsutveckling i Göteborg

JM har förvärvat byggrätter för utveckling av cirka 130 bostäder i stadsdelen Eriksberg i Göteborg. Förvärvet uppgår till cirka 160 mkr, med tillträde och erläggande av likvid under det fjärde kvartalet 2022.

Förvärvet kommer att redovisas inom affärssegment JM Bostad Riks under det fjärde kvartalet 2022.

Fastigheten har en lagakraftvunnen detaljplan som bedöms medge utveckling av cirka 130 bostäder samt verksamhetslokaler i entréplan. Till följd av exploateringsarbeten i anslutning till fastigheten beräknas produktionsstart ske under 2026.

- Vi ser fram emot att fortsätta utveckla bostäder i Eriksberg, en stadsdel som JM varit med och format under mer än 20 år. Eriksberg är idag en väletablerad och omtyckt stadsdel att bo och vistas i, och vi tror att attraktiviteten kommer att öka ytterligare i takt med den utveckling som pågår inom Eriksberg och Lindholmen, Campus Lundby och med de stora industrietableringarna på västra Hisingen, säger Henrik Orrsjö, regionchef JM Bostad Riks, region Väst.

Source: Cision
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera