1515
Per Nyström utsedd till ny styrelseordförande i Gasporox

Gasporox styrelseordförande Tore Gimse har meddelat att han på egen begäran avgår som ordförande i Gasporox men sitter kvar som ledamot i styrelsen. Orsaken till beslutet är att han lämnat sina uppdrag i Norsk Elektro Optikk AS som är huvudägare i Gasporox. Styrelsen i Gasporox har utsett Per Nyström, som idag sitter som ledamot i styrelsen, till ny styrelseordförande.

Tore Gimse har idag meddelat styrelsen i Gasporox AB (publ), org.nr 556678-0093, ("Gasporox" eller "Bolaget") att han på egen begäran önskar lämna sin post som styrelseordförande i Gasporox och önskar istället sitta som ordinarie ledamot. Detta med anledning av att han från september 2020 avsagt sig sitt uppdrag som koncern-vd på Norsk Elektro Optikk AS.
Styrelsen i Gasporox har idag därför beslutat att utse Per Nyström till ny styrelseordförande i Bolaget. Per Nyström är utbildad Civilekonom vid Lunds Universitet och har en bred erfarenhet som bland annat tidigare VD för Å&R Carton. Idag arbetar Per på konsultbasis med industriell rådgivning till bolag i tillväxt- och förändringsfas. Formerna för hans uppdrag kan vara såväl fast engagemang till ägare och/eller VD som mer formella styrelseuppdrag. Per är aktiv i Styrelsepoolen, ett nätverk för professionella styrelseledamöter. Per är sedan 2015 styrelseledamot i Gasporox AB men är också styrelseledamot i Lunicore AB och Nysco AB samt styrelseordförande i Cyclicor AB. Per har även ett antal industriella rådgivningsuppdrag. 

 Per Nyström, nytillträdd styrelseordförande i Gasporox kommenterar:

"Jag är glad att få förtroendet att axla rollen som styrelseordförande i Gasporox, det är ett bolag jag arbetat med under många år och jag ser fram emot att tillsammans med styrelsen och ledningen i Gasporox få fortsätta bygga vidare på det unika koncept som Gasporox har etablerat."

VD Märta Lewander Xu kommenterar:

"Jag har arbetat nära Per i flera år och har haft stor nytta av hans erfarenhet från ledande befattningar inom bland annat förpackningsindustrin och livsmedelsindustrin. Jag ser fram emot att fortsätta det goda samarbetet även i hans nya roll."

Source: Cision
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?