1515
Annons
K2A Knaust & Andersson Fastigheter AB: K2A utses till ankarbyggare för första gången

K2A Knaust & Andersson Fastigheter har utsetts till ankarbyggare för samhällsbyggnadsprojektet Västra stadsdelsnoden i Uppsala. Genom att utses till ankarbyggare får K2A ett optionsavtal som ger ensamrätt att förhandla med Uppsala kommun om markanvisning för cirka 200 bostäder.

Det är första gången i bolagets historia som K2A utses till ankarbyggare. Uppdraget innebär att K2A kommer att stödja kommunens organisation under initiering, planläggning och genomförande av projektet. Detaljplanen för området bedöms möjliggöra utveckling av 1 900 bostäder, varav minst 30 procent ska utgöras av hyresbostäder.

- Det här är en milstolpe för K2A. Att vara med och skapa en grön stadsdel från grunden är en enorm möjlighet för oss att bryta ny mark som företag och samtidigt bidra till en hållbar utveckling i Uppsala kommun, säger Johan Knaust, vd på K2A.

Samhällsbyggnadsprojektet Västra stadsdelsnoden är en del av Uppsalapaketet, det avtal som staten, Uppsala kommun och Region Uppsala ingått kring 33 000 nya bostäder, en ny spårväg och nya tågspår. K2A är en av två ankarbyggare i projektet. Den andra är Bonava. I samverkan med Uppsala kommun och de närboende i området ska K2A och Bonava arbeta fram hur stadsdelen ska utformas. Arbetet inleds i juni 2022 med att ta lyssna in de närboende inom ramen för medborgardialogen..

Västra stadsdelsnoden ska utvecklas med ett stort fokus på miljömässig hållbarhet och höga ambitioner vad gäller träbyggande. Området planeras att vara en del av BoExpo 2029 i Uppsala kommun.

- Uppsala har fortsatt höga klimatambitioner och hela Sydöstra staden ska vara klimatneutral till 2030. Därför är vi glada över att knyta till oss en ankarbyggare med tydligt fokus på hållbarhet och klimateffektivitet, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande i Uppsala kommun.

Source: Cision
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?