1515
Annons
Starkt intresse för Tessin som alternativ till börsen - rekordstora belopp investerade via plattformen

Trots den negativa utvcklingen på de finansiella marknaderna sedan inledningen av 2022 har Tessin sett ett stadigt ökande intresse från både nya och befintliga medlemmar i investerarnätverket. Under årets fem första månader har mer än 300 miljoner kronor investerats av privata investerare via Tessins digitala plattform vilket är ett rekord och en ökning med 25 procent jämfört med föregående år.

Tessin har sedan starten 2014 haft som målsättning att tillgängliggöra fastighetsmarknaden för privata investerare med en attraktiv direktavkastning. Bolaget ser en tydlig koppling mellan den oro som visat sig på börsen under inledningen av 2022 och det ökade intresset för att investera i fastighetslån via Tessins plattform.

”De ökade volymerna som vi ser från privata investerare visar på ett starkt intresse för alternativa investeringsslag som komplement till börsen och sparande i fonder. Vår årliga avkastning har över tid legat på mellan 8-10 % vilket är attraktivt för många investerare som söker balanserad risk, säger Heidi Wik, VD, Tessin Nordic Holding AB”.

Intresset från privata investerare stärker även Tessins erbjudande mot fastighetsutvecklare som söker finansiering till sina fastighetsprojekt genom att bolaget bibehåller flera aktiva kapitalkällor parallellt.

”Det är glädjande att se hur vårt privata nätverk av investerare växer och ökar sitt engagemang parallellt som vi under våren arbetat intensivt med att etablera nya samarbeten med institutionella investerare. Att fortsätta växa i kärnaffären genom att erbjuda investeringsmöjligheter för både privata och institutionella investerare är ett prioriterat fokusområde för Tessin, fortsätter Heidi Wik.”

Source: MFN
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera