Ovzon AB: Ovzon sätter ny standard för kommunikation ombord på helikopter

Ovzon genomförde nyligen en lyckad demonstration av satellit- kommunikation ombord på en helikopter. Under flygning med en Blackhawk helikopter i kraftigt regn visades överföringshastigheter på upp till 17 Mbps på både mottagning och sändning. Demonstrationen, som använde satellitkapacitet på en av de styrbara antenner som Ovzon nyligen kontrakterade, visade också på möjligheten till överföring av HD-video och videokonferens ombord på helikoptern.  

"Överföring av denna bandbredd genom rotorn på en helikopter saknar motstycke och vi är extremt nöjda att kunna demonstrera hur vår teknologi och våra styrbara antenner skapar möjligheter att använda helikoptrar som kommunikationsplattform. Dessa framsteg kommer att ha stor inverkan för användet av vår teknologi på både bemannade och obemannade plattformar" säger Tom Hopkins, COO på Ovzon.

"Satellitkommunikation genom rotorn på en helikopter är en utmaning och satellitkommunikation i kraftigt regn är fundamentalt svårt. Demonstrationen visar på Ovzon's förmåga att hantera dessa utmaningar på nuvarande leasad satellitkapacitet. Med vår kommande satellit, Ovzon 3, kommer vi att kunna erbjuda ytterligare prestanda och funktionalitet och ge våra användare de kommunikationsinnovationer de behöver,"
säger Magnus René, VD på Ovzon.

FNCA Sweden AB, +46(0)8-528 00 399, info@fnca.se,är bolagets Certified Adviser.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Magnus René, VD
mre@ovzon.com
+1 781 266 69

Source: Cision
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?