1515
ABG Sundal Collier Holding ASA: ABG Sundal Collier tecknar exklusivt samarbetsavtal med Söderberg & Partners inom förmögenhetsrådgivning

ABG Sundal Collier ASA ("ABGSC") och Söderberg & Partners Wealth Management AB ("Söderberg & Partners") har idag tecknat ett exklusivt samarbetsavtal med avsikten att erbjuda Söderberg & Partners kunder inom förmögenhetsrådgivning möjligheter att investera direkt i kapitalmarknadstransaktioner som hanteras av ABGSC.

Genom samarbetet kommer Söderberg & Partners kunder erbjudas att teckna aktier vid börsintroduktioner, i så kallade pre-IPO processer samt i onoterade bolag. Söderberg & Partners kommer även kunna erbjuda ABGSC:s kunder tjänster inom förmögenhetsrådgivning.

"Vi är mycket glada att kunna presenterar detta samarbete med Söderberg & Partners och ser fram emot att kunna erbjuda deras kunder nya investeringsmöjligheter. Genom detta samarbetsavtal kan vi även stärka vår egen placing power, det vill säga förmåga att matcha investerare med emittenter, ytterligare. Det är detta som gjort oss till den ledande investmentbanken i Norden där vi möjliggör för företag och kapital att växa och utvecklas", säger Jonas Ström, vd för ABGSC.

"Genom att få tillgång till ABGSC:s transaktioner kan vi erbjuda våra kunder ännu mer differentierade investeringsmöjligheter. Det breddar vårt redan starka kunderbjudande och adderar en ny investeringsform som vi tror är mycket attraktiv för vår specifika kundgrupp. ABGSC har under flera år visat att de är den ledande investmentbanken i Norden med gedigen transaktionserfarenhet, starka relationer till institutionella investerare och hög-kvalitativa tjänster inom aktieanalys. Vi samarbetar redan idag med ABGSC kring aktieanalys, och vi ser med glädje fram emot att fördjupa samarbetet ytterligare genom detta initiativ", säger Joel Grönberg, vd för Söderberg & Partners Wealth Management.

ABGSC har under senare år uppmärksammat ett växande intresse för bolagets aktiemarknadstransaktioner bland förmögna privatinvesterare och family offices som förvaltar större familjeförmögenheter.

"Vi har under en tid letat efter ett bra tillfälle att få in en fot inom förmögenhetsrådgivning då vi sett ett ökat intresse att investera i våra transaktioner. Söderberg & Partners var den partner som passade oss bäst med tanke på bolagets påvisade förmåga att skapa kundvärde samt dess kapitalstarka kundbas, till vilka vi nu kan erbjuda investeringsmöjligheter som de annars inte skulle ha tillgång till. ABGSC och Söderberg & Partners är utmärkta komplement till varandra och vi ser fram emot ett långsiktigt och lukrativt samarbete", säger Jonas Ström.

För ytterligare information:
Jonas Ström, VD: +46 8 566 294 68
Petter Brunnberg, kommunikationschef: +46 (0)738 66 10 87

Om ABGSC
ABG Sundal Collier är en nordisk investmentbank som tillhandahåller högkvalitativ och oberoende rådgivning. Vi erbjuder ingående marknadskunskap, gedigen erfarenhet på transaktionsmarknaden samt ett brett nätverk bland företag och investerare. Vi möjliggör för bolag och kapital att växa och utvecklas. ABG Sundal Collier är noterat på Oslo Børs. Läs mer om oss på abgsc.com.

Om Söderberg & Partners Wealth Management
Söderberg & Partners Wealth Management är ett individuellt bolag och affärsområde inom Söderberg & Partners-koncernen. Verksamheten startade 2007 och erbjuder förmögenhetsrådgivning för privatpersoner, företag, stiftelser och institutioner. Bolaget erbjuder även kringtjänster i form av skatte- och familjerättslig rådgivning samt företagstjänster. Totalt förvaltar Söderberg & Partners Wealth Management över 250 miljarder SEK.

Kontakt Söderberg & Partners
Rasmus Löwenmo Buckhöj, informationschef, Söderberg & Partners +46 (0)76 149 50 05

Source: Cision
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?