1515
Promimics samarbetspartner lanserar unikt 3D-printat ryggimplantat efter FDA-godkännande

STOCKHOLM, SVERIGE 26 augusti 2020. Karolinska Development AB (Nasdaq Stockholm: KDEV) meddelar idag att portföljbolaget Promimics kund och samarbetspartner INNOVASIS Inc. erhållit ett FDA-godkännande enligt 510(k) för ett 3D-printat ryggimplantat. Implantatet som blir det första i sitt slag på marknaden är behandlat med Promimics bioaktiva ytmodifiering HAnano Surface® vilken förbättrar inläkningen av implantatet och stimulerar ben-nybildning och bentillväxt på implantatytan.

Promimics samarbetspartner Innovasis Inc. är ett amerikanskt medicinteknikbolag som bedriver forskning, utveckling och försäljning av ryggimplantat och relaterade produkter. Bolagen samarbetar genom att de 3D-printade produkterna behandlas med Promimics patenterade HAnano-teknologi®. Efter godkännandet från US Food and Drug Administration (FDA) blir produkterna nu de första av sitt slag att nå den amerikanska marknaden.

HAnano Surface® är en bioaktiv nanobehandling av ytor på implantmaterial som stimulerar molekylär förankring av implantet i befintlig benvävnad, vilket resulterar i snabbare inläkningsegenskaper. Ytterligare HAnano Surface® information finns på https://www.promimic.com/

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Fredrik Järrsten, finansdirektör och vice vd, Karolinska Development AB
Tel: +46 70 496 46 28, e-mail: fredrik.jarrsten@karolinskadevelopment.com

TILL REDAKTÖRERNA

Om Karolinska Development AB

Karolinska Development AB (Nasdaq Stockholm: KDEV) är ett nordiskt investmentbolag inom life science. Bolaget fokuserar på att identifiera medicinska innovationer och att investera för att skapa och utveckla bolag som vidareutvecklar sådana innovationer till differentierade produkter som kan göra skillnad för patienters liv och generera en attraktiv avkastning till aktieägarna.

Karolinska Development har tillgång till medicinsk forskning i världsklass från Karolinska Institutet och andra ledande universitet och forskningsinstitutioner i Norden. Bolagets målsättning är att bygga bolag kring forskare som är ledande inom sina respektive vetenskapsområden, med stöd från erfarna ledningsgrupper och rådgivare, samt med finansiering tillsammans med internationella investerare som är specialiserade inom sektorn, För att skapa bästa möjligheter till framgång byggs företagen med erfarna managementteam och rådgivare och de medfinansieras av professionella life science-investerare.

Karolinska Developments portfölj består av tio bolag inriktade på att utveckla innovativa behandlingsmetoder för sjukdomar som är livshotande eller funktionsnedsättande och andra medicinska tillstånd.

Bolaget leds av ett entreprenörsteam bestående av professionella investerare med lång erfarenhet inom företagsbyggande och med tillgång till ett starkt globalt nätverk.

Bilaga

Source: GlobeNewswire
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?