1515
Annons
Volati AB: Maria Rydén utsedd till ny CFO för Salix Group

Salix Group, ett självständigt affärsområde inom Volati, har utsett Maria Rydén till ny CFO. Maria har under de senaste fyra åren varit executive vice president & CFO på börsnoterade Beijer Ref.

Salix Group kommer från förvärvet av plattformen Lomond Industrier, och den genomsnittliga årliga resultattillväxten har sedan förvärvet 2015 överstigit 20 procent och koncernen omsätter idag över 3 mdkr. Rekryteringen av Maria är ännu ett led i att stärka Salix Groups ställning som självständigt affärsområde inom Volati, och säkerställa en fortsatt hög tillväxttakt. Salix Group är väl positionerade att fortsätta växa snabbt, både genom organisk utveckling av nuvarande verksamhet och genom tilläggsförvärv.

- Vi är glada att få välkomna Maria Rydén till Salix Group. Maria tar med sig viktiga erfarenheter från en noterad miljö och inte minst förvärvsdriven tillväxt. I tillägg så är hon en fantastisk person som kommer passa väl in i kulturen på Salix Group. Maria kommer ha en central roll i att säkerställa att Salix Group fortsätter växa i hög takt, säger Martin Hansson, vd i Salix Group.

-  Salix Group är ett mycket spännande företag med stark tillväxtpotential, både organiskt och genom förvärv och jag är stolt och glad över att tillträda som CFO. Jag ser fram emot att bli en i teamet på Salix Group och att kunna bidra med mina tidigare erfarenheter från globala tillväxtbolag och som CFO för både börsbolag och större privatägda bolag, säger Maria Rydén.
Maria tillträder sin nya roll senast april 2022.

Salix Group är en nordisk handelskoncern med en marknadsledande ställning som erbjuder produkter för bygg och industri, primärt beslag, förnödenheter, insatsvaror och emballage. Affärsområdet erbjuder vidare ett brett utbud av produkter för hem och trädgård samt lant- och skogsbruk. Erbjudandet omfattar både egna och externa varumärken. Salix Group har huvudkontor i Malmö och sysselsätter ca 600 anställda. För mer information, besök www.salixgroup.se.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Martin Hansson, vd Salix Group, 073-345 12 25, martin.hansson@salixgroup.se
Andreas Stenbäck, vd Volati AB, 070-889 09 60, andreas.stenback@volati.se

Volati AB (publ)
Engelbrektsplan 1, 114 34 Stockholm
Tel: 08-21 68 40
E-post: info@volati.se
Organisationsnummer: 556555-4317

Om Volati
Volati är en svensk industrigrupp grundad 2003 som består av affärsområdena Salix Group och Industri. Volati förvärvar främst bolag med beprövade affärsmodeller, ledande marknadspositioner och starka kassaflöden till rimliga värderingar och vidareutvecklar dessa med fokus på långsiktigt värdeskapande. Strategin är att bygga vidare på företagens identitet och entreprenörsanda och därtill addera ledarskap, kunskap, processer och finansiella resurser. Volati har verksamhet i 16 länder, cirka 1 600 anställda och en årlig omsättning om cirka 6 miljarder kronor. Volatis stamaktier och preferensaktier är noterade på Nasdaq Stockholm. Ytterligare information finns på www.volati.se.

Source: Cision
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera