ADDvise Group AB: Ökad orderingång i april. Nulägesrapport om Corona-pandemins effekter på ADDvise Group - Regulatoriskt meddelande

ADDvise Groups orderingång under april är fortsatt god jämfört med samma period föregående år. Under april månad 2020 uppgick orderingången till ca 49 MSEK, vilket innebär en ökning med ca 66 procent jämfört med samma period föregående år (ca 29,5 MSEK). Ökningen under april månad är uteslutande organisk. ADDvise Groups sammantagna orderingång för januari till och med april 2020 uppgick till ca 193 MSEK, vilket är en ökning med ca 64 procent jämfört med samma period föregående år (ca 113,7 MSEK). Ca 42 procent av orderingångsökningen januari till april är organisk. Den fortsatt goda orderingången beror främst på ökad användning av medicinteknisk utrustning och förbrukningsmaterial som används vid diagnostisering och behandling av Coronasmittade patienter.

-    Även om efterfrågan är mycket stor just nu är det svårt att prognostisera de kommande kvartalen. Vi har utmaningar i våra amerikanska dotterbolag då det fortfarande finns restriktioner för våra underleverantörer som inte klassas som "essential businesses". Det är även fortsatta störningar i våra logistikkedjor även om det blivit bättre än under slutet av första kvartalet, säger Rikard Akhtarzand, VD, i en kommentar.

För vidare upplysningar:

Rikard Akhtarzand, VD
+46 765-25 90 71
rikard.akhtarzand@addvisegroup.se

Viktig information:
Denna information är sådan information som ADDvise Group AB är skyldiga att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades för offentliggörande den 6 maj 2020 kl. 12:45 CET.

Om ADDvise Group

ADDvise Group AB (publ) är en ledande leverantör av utrustning till sjukvårds- och forskningsenheter. Koncernen består av ett 10-tal dotterbolag organiserade i två affärsområden, Lab och Sjukvård. Försäljning sker globalt. Koncernen har en tydlig förvärvsstrategi med syfte att höja aktieägarvärdet och bredda verksamheten - både geografiskt och produktmässigt. ADDvise Groups aktier är listade på Nasdaq First North Growth Market och Mangold Fondkommission AB, 08-503 015 50, CA@mangold.se,är bolagets Certified Adviser. Ytterligare information finns på www.addvisegroup.se. 

     
 

Source: Cision
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?