1515
Annons
Månadsrapport för oktober 2021

SOZAP lämnar härmed en statusuppdatering kring bolagets arbete med befintliga och nya speltitlar samt utveckling av nyckeltal under oktober månad.

”Under oktober har teamet bakom ARMED HEIST färdigställt en större uppdatering av ARMED HEIST med planerad lansering under vecka 47. Uppdateringen förbättrar spelupplevelsen och innehåller den första optimeringen av spelets filstorlek som minskats med över 40 procent, vilket väntas ge en positiv effekt på inflödet av nya spelare.” Rade Prokopovic, VD.

Genomsnittligt antal månatliga användare (MAU) uppgick till 883 tusen, en minskning med 1 procent jämfört med samma period föregående år och en minskning med 13 procent mot föregående månad.

Genomsnittligt antal dagliga användare (DAU) uppgick till 51 tusen, en minskning med 16 procent jämfört med samma period föregående år och en minskning på 23 procent mot föregående månad. Bolaget noterade en signifikant förbättring av DAU till 67 tusen i slutet på månaden.

SOZAP rapporterar från oktober 2021 varje månad genomsnittlig intäkt per daglig aktiv användare (ARPDAU). ARPDAU på totala spelintäkter uppgick i oktober till $0,076 USD, en ökning med 65 procent jämfört med samma period föregående år och en ökning med 18 procent mot föregående månad. ARPDAU baserat på in-app-köp uppgick till $0,051 USD, en ökning med 80 procent mot föregående år och en minskning med 6 procent mot föregående månad.

”Minskad MAU är till största del kopplat till minskade investeringar i marknadsföring av ARMED HEIST under perioden, vilket ger ett mindre inflöde av nya spelare och påverkar dagligt aktiva spelare (DAU). Vi investerade mindre i user acquisition dels på grund av omställningen kopplat till IDFA-förändringar på iOS, dels på grund av att kommande uppdateringar av ARMED HEIST förväntas möjliggöra effektivare investeringar i user acquisition. Våra förväntningar på ARMED HEIST är fortsatt positiva och vi känner stor tillförsikt till att kunna utöka vår user acquisition och användarbas i samband med planerade uppdateringar mot slutet av det fjärde kvartalet.” Rade Prokopovic, VD.

ARMED HEIST
Som tidigare har kommunicerats lanserar bolaget nästa vecka en av flera planerade uppdateringar av ARMED HEIST.

LEGENDS OF LIBRA
Legends of Libra inledde sin globala mjuklansering i oktober och bolaget arbetar aktivt med att utvärdera och optimera spelet.

SPELLS AND LOOT
Speltiteln förväntas inleda sin mjuklansering i december enligt tidigare kommunicerad plan.

Source: MFN
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera