RaySearch Laboratories: Nyskapande cancerbehandling till Belgien med installationen av RayCare och RayStation vid Particle Therapy Interuniversity Centre Leuven

Det avancerade dosplaneringssystemet RayStation®* och nästa generationens onkologiinformationssystem RayCare®* är nu i drift vid nyöppnade Particle Therapy Interuniversity Centre Leuven (PARTICLE). Centret är den första protonterapikliniken i världen som kombinerar RayCare och IBA's protonterapienhet för enkelrum, Proteus®ONE.

[image]

PARTICLE är ett universitetsprojekt på University Hospitals Leuven (tillsammans med KU Leuven och Cliniques universitaires Saint-Luc, UCLouvain, med stöd från UZ Gent, CHU UCL Namur, UZ Brussel och UZA) som har utformats för att erbjuda klinisk sjukhusvård, utöver utbildning, forskning och utveckling.

Det gemensamma centret har djupgående samarbeten med ledande akademiska partners och forskningsinstitut samt partners från industrin såsom RaySearch, leverantör av RayCare och RayStation, och IBA, leverantör av protonbehandlingsutrustningen ProteusONE.

RayCare är utformat för att hjälpa personalen att smidigt koordinera arbetsuppgifter och optimera resursanvändningen. PARTICLE är det första protonbehandlingscentret i världen att installera RayCare som stöd för heltäckande cancervård och behandlingsleverans i kombination med ProteusONE, en kompakt protonbehandlingsenhet med senaste generationens pencil beam-skanning och isocenter volymetrisk bildåtergivningskapacitet.

RaySearch innovativa mjukvara och den toppmoderna utrustningen från IBA kommer tillsammans att placera PARTICLE vid den innovativa cancervårdens frontlinje i Belgien. Kombinationen av dessa tekniker hjälper landets patienter att få tillgång till protonbehandlingar, som är det optimala alternativet för cancerpatienter med begränsade behandlingsalternativ, eller när konventionell strålbehandling utgör en oacceptabel risk för patienten - som ofta är fallet med barn. Att det nu finns ett protonbehandlingscenter endast 2,5 mil öster om huvudstaden Bryssel gör att belgiska patienter kan slippa att resa utomlands för att få protonbehandlingar.

Prof. Ir. Tom Depuydt, chef för medicinsk strålningsfysik, UZ Leuven: "Det är spännande tider för oss här på UZ Leuven när vi nu öppnar vår protonbehandlingsklinik. När vi valde mjukvara var det mycket viktigt för oss att det onkologiinformationssystem vi valde kommer ge ett smidigt arbetsflöde för protonbehandlingarna inom hela avdelningen. Vi vill vara säkra på att vårt nya onkologiinformationssystem och ett verkligt innovativt dosplaneringssystem är väl integrerade med varandra och med behandlingsutrustningen, och valet av RayCare och RayStation gav oss allt detta. Integrationen gör det möjligt att gå vidare mot adaptiva behandlingar, en av de senaste typerna av strålbehandling."

Johan Löf, grundare och VD, RaySearch: "Invigningen av det gemensamma PARTICLE -centret utgör en viktig milstolpe för protonbehandlingar i Europa. Det arbete de utför på centret kommer att lyftas av en spännande kombination av innovativ maskinvara och en kraftfull mjukvarumiljö med RayStation och RayCare."

Source: Cision
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?