1515
Annons
Medicover tar in 277 miljoner euro med schuldschein lån för socialfinansiering

Medicover har framgångsrikt genomfört sin andra shuldschein emission (ett tyskt skuldinstrument för privat placering) under det nyligen etablerade sociala finansieringsramverket, om totalt 277 miljoner euro bestående av euro denominerade lån med löptider på 5,5, 7,5 och 10 år till fast och rörlig ränta. Emissionen övertecknades och till följd av stark efterfrågan från investerare utökades emissionen från de ursprungliga 100 miljoner euro till 277 miljoner euro. Denna transaktion är den största sociala schuldschein emission som har genomförts.

Emissionen möjliggör för Medicover att diversifiera sina finansieringskällor samt attrahera återvändande såväl som nya investerare. Deltagare är en blandning av tyska banker, försäkringsbolag och fondförvaltare. Efterfrågan för samtliga lån var hög, vilket speglar Medicovers goda finansiella ställning samt intresset för sociala finansieringsinvesteringar. Likviden ska användas i enlighet med Medicovers sociala finansieringsramverk, vilket har ett andra partsutlåtande av DNV GL. Den erhållna likviden ska bidra till Världsbankens Universal Health Coverage-mål och säkerställa att människor får tillgång till grundläggande hälsovårdstjänster.

Medicover stärker sin likviditet ytterligare och nyttjar goda marknadsvillkor med marginaler på 0,9 procent, 1,1 procent och 1,3 procent för både fasta och rörliga lån med löptider på 5,5, 7,5 och 10 år.

Landesbank Hessen-Thüringen Girozentrale (Helaba), ING Bank, en filial till ING-DiBa AG, och Skandinaviska Enskilda Banken AB (publ) (SEB), Frankfurt Branch är medarrangörer och SEB som ensam rådgivare social finansiering.

För ytterligare information vänligen kontakta:
Hanna Bjellquist, Head of Investor Relations
070 303 3272
hanna.bjellquist@medicover.com

Medicover är ett ledande internationellt hälsovårds- och diagnostikföretag som grundades 1995. Medicover driver ett stort antal öppenvårdskliniker, sjukhus, specialistvårdsenheter, laboratorier samt blodprovscentraler. De största marknaderna är Polen och Tyskland. För 2020, så uppgick Medicovers omsättning till 998 MEUR och anställda till fler än 32 000. För mer information, besök www.medicover.com

Source: Cision
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?