1515
Annons
Ngenic AB:s (publ) dotterbolag AirPatrol har beviljats 3,3 MSEK i utvecklingsbidrag

Enterprise Estonia (EAS) - som är en estnisk myndighet motsvarande Vinnova och Tillväxtverket i Sverige som stödjer affärsutveckling och innovation i näringslivet - har beviljat 329 k€ i projektmedel för att integrera AirPatrols produkter med Ngenics produkter. AirPatrol är ett helägt dotterbolag till Ngenic AB. Projektet kommer också att utveckla nya funktioner och bättre kundupplevelse för befintliga kunder.

“Med det extra stödet kan vi accelerera den pågående integrationen mellan bolagen” säger Daniel Dordett, CEO AirPatrol OU.

Projektet pågår under 18 månader fram till Q3-2023, och innefattar både ny och förbättrad hårdvara och mjukvara.

“Som ett resultat kommer vi också att kunna göra mer genomgripande utveckling för att i slutänden leverera mer konkurrenskraftiga lösningar för bolagen. Framför allt för att avhjälpa aktuella utmaningar med energisystemet som höga elpriser, kapacitetsbrister i elnäten och bättre matchning av förbrukning mot tillgången på förnybar energi. Dessa utmaningar är idag ett stort problem för flera regioner i Europa där man inte längre kan göra nyetableringar i form av arbetstillfällen och bostäder.” avslutar Björn Berg vd för Ngenic AB.

För mer information:
Enterprise Estonia: www.eas.ee
AirPatrol OU: www.airpatrol.eu
Ngenic AB: www.ngenic.se

Source: MFN
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera