1515
Annons
AppSpotr AB: Appspotr har tecknat villkorat avtal om förvärv av bolag med utvecklare i Sri Lanka för 3,5 MSEK

Appspotr har ingått ett villkorat avtal om att förvärva ett svenskt bolag med ett Sri Lanka-baserat dotterbolag för 3,5 MSEK. Det förvärvade bolagets dotterbolag skall rekrytera utvecklare i Sri Lanka, vilket förväntas minska Appspotrs beroende av externa konsulter samt underlätta framtida tillväxt.

Appspotr har den 27 augusti 2021 ingått ett villkorat avtal med Bobby Spencer, ägaren av konsultbolaget Twire Ltd, om förvärv av ett nybildat svenskt bolag som i sin tur kommer äga ett dotterbolag i Sri Lanka. Syftet med affären är att förvärva bolaget på Sri Lanka som avser att anställa 6-7 utvecklare så att Appspotr därigenom blir mindre beroende av externa IT-konsulter. Detta innebär att förvärvet förväntas minska Appspotrs löpande kostnader för utveckling.

- Det här förvärvet utgör en del av Appspotrs pågående expansion och ger oss tillgång till värdefull utvecklingskompetens till betydligt lägre kostnader jämfört med att anlita externa IT-konsulter. Dessutom skapar vi en skalbar plattform med egna utvecklare som gör det möjligt att vid behov utöka våra utvecklingsresurser under Appspotrs fortsatta tillväxtresa, säger Appspotrs VD Patric Bottne.

Om samtliga villkor för förvärvet är uppfyllda och de tilltänkta utvecklarna följer med samt arbetar kvar efter förvärvet, uppgår köpeskillingen till 3,5 MSEK. Av köpeskillingen erläggs 2,5 MSEK kontant vid överlåtelsen och 1 MSEK erläggs efter ett år, antingen kontant eller genom kvittningsemission (enligt vad Appspotr beslutar).

Förvärvet är i huvudsak villkorat av att:

1. dotterbolaget på Sri Lanka bildas och anställer de tilltänkta utvecklarna.
2. Appspotr genomför en undersökning av det svenska bolaget och det Sri Lanka-baserade dotterbolaget och är nöjd med undersökningen.

Förvärvet är tänkt att genomföras inom 90 dagar under förutsättning att ovan villkor är uppfyllda.

Source: Cision
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera