1515
Andelen digitala produktioner från spelindustrin ökar

Spelindustrin är en av de sektorer som inte påverkats negativt av den pågående pandemin och på Bublars dotterbolag Goodbye Kansas har andelen spelrelaterade uppdrag ökat. Just nu är tre produktioner i gång parallellt. Uppdragen, som är för stora internationella spelutvecklare, uppgår till totalt 21,5 MSEK, varav knappt 5 MSEK hänförs till första halvåret.

- Vi har traditionellt haft en jämvikt mellan produktioner för film/TV och spelrelaterade projekt. Covid -19 har gjort att starten för flera film- och TV- produktioner har senarelagts medan efterfrågan från den helt digitala spelindustrin samtidigt har ökat. Vi har under många år byggt in en flexibilitet i vår egendesignade pipeline och teknik, och det hjälper oss att utnyttja den här trenden till fullo, säger Peter Levin, VD på Goodbye Kansas.

Goodbye Kansas Studios arbetar bland annat med tre så kallade ”Game Cinematics”, dvs påkostade speltrailers av filmisk kvalitet. Beställarna är tre stora internationella spelutvecklare och leverans av dessa trailers sker under hösten 2020. Den totala marknaden för spelindustrin 2020 uppskattas av Newzoo till 159,3 miljarder USD med en årlig tillväxttakt på 9,3 procent.

- Game Cinematics är en hörnsten inom lanseringen av spel, och Goodbye Kansas har gjort sig ett namn som producent av högklassiga, tekniskt avancerade och ofta prisbelönta trailers. Tack vare satsning på teknologi i framkant, rätt kompetens och ”workflow” kan flera sådana uppdrag nu produceras parallellt. Det hjälper oss onekligen att möta den ökande efterfrågan, säger Maria Grimaldi, Koncernchef och VD på Bublar Group.

För mer information kontakta:
Maria A Grimaldi, Koncernchef och VD Bublar Group, email: maria.grimaldi@bublar.com, 
Telefon:  +46 70 828 38 34

Peter Levin, VD Goodbye Kansas, peter.levin@goodbyekansas.com, Telefon: +46 73 041 63 93 

Bublar Group
Bublar Group AB (publ) är nordens ledande noterade XR-teknologibolag specialiserat inom Augmented Reality (AR) och Virtual Reality (VR). Företaget erbjuder XR-lösningar inom E-commerce, Entertainment, Training och Manufacturing. I företaget ingår dotterbolagen Vobling, Sayduck och Virtual Brains samt Goodbye Kansas som nyligen förvärvades. Goodbye Kansas skapar visuellt innehåll för de ledande aktörerna inom spel-, film/TV- och streamingindustrin och erbjuder tjänster inom bland annat VFX/animation, Digital Humans och Performance Capture. Bublar har huvudkontor i Stockholm och är noterat på Nasdaq First North Growth Market.

In essence, Bublar Group will change the game. We change how we Work, Shop, and Play.

Bolaget har G&W Fondkommission som Certified Adviser, Kungsgatan 3, Stockholm, Stockholm,
email: ca@gwkapital.se, telefon 08 503 000 50.

Source: MFN
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?