1515
Annons
Ny institutionell investerare på sparplattformen när SaveLend Group ingår avtal med räntespecialisten nordIX AG

SaveLend Group AB (publ) (“Bolaget” eller “SaveLend Group”) och nordIX AG ("nordIX") har kommit överens om ett samarbete där nordIX europeiska konsumentkreditfonder ska investera i krediter på SaveLend Groups sparplattform. Den initiala investeringen uppgår till fem miljoner euro.

Den Hamburgbaserade räntespecialisten nordIX AG kommer att börja investera i krediter via SaveLends sparplattform. Parterna har initialt kommit överens om villkor som innebär att motsvarande fem miljoner euro ska investeras i konsumentkrediter under samarbetets tre första månader. Investeringarna kommer att ske på samma villkor som för övriga institutionella investerare på sparplattformen.

“SaveLends erbjudande stämmer mycket väl överens med våra förväntningar på risk och avkastning. Efter vår standardiserade trestegsscreening och due diligence-process har vi konstaterat att deras låneportfölj uppfyller våra mål”, säger Claus Tumbrägel, vd för nordIX AG.

“Vi är oerhört glada över att välkomna nordIX till vår sparplattform. Vi ser det som ytterligare bevis för att vårt erbjudande är mycket konkurrenskraftigt och attraktivt för både privatkunder och institutionella aktörer som vill diversifiera sina investeringar,” säger Ludwig Pettersson, vd för SaveLend Group.

Om nordIX:


NordIX AG har varit en räntespecialist som uteslutande fokuserat på obligationer och derivat ända sedan bolaget grundades år 2009. Med hemvist i Hamburg förvaltar nordIX ett antal värdepappersfonder och segregerade fonder samt utvecklar intelligenta investeringslösningar. Utöver kapitalförvaltningstjänster tillhandahåller företaget även förmedlingstjänster för obligationer och andra ränteprodukter till institutionella kunder. Med sina 15 anställda stödjer nordIX institutionella investerare i Tyskland, Österrike och Schweiz samt förvaltar flera hundra miljoner euro i olika fonder.

Source: MFN
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera