1515
Instalco förvärvar Sydsvenska Elanläggningar

Instalco förvärvar Sydsvenska Elanläggningar SSE AB och växer därmed inom området elkraft. Bolaget med huvudkontor i Blomstermåla i Småland har en omsättning på cirka 100 miljoner.

SSE är en helhetsleverantör inom elkraft och elinstallationer med fokus inom processindustri och verkstadsindustri. Bolaget grundades 1989 och har idag ett 70-tal anställda.

- Med SSE förstärker vi dels vår närvaro i Småland, dels vårt erbjudande mot industriområdet. SSE har också ett omfattande geografiskt nätverk och är högt specialiserade inom sin nisch och passar därför bra in i Instalco, säger Patrik Persson, affärsområdeschef Instalco Syd.

SSE har historiskt varit starka inom träindustrin och bilindustrin och bolagets övriga kunder består huvudsakligen av byggföretag, kommuner, landsting och verkstäder. Kunderna verkar både i Sverige och utomlands. Som helhetsleverantör erbjuder bolaget både projektering, konstruktion och installation.

- Att gå in i Instalco är ett naturligt steg för oss för att ta SSE till nästa nivå. Vi ser fram emot att bli en del i Instalcos lag och både kunna utveckla våra affärer och våra medarbetare, säger Magnus Holmquist, vd i SSE.

Instalco förvärvar 100 procent av aktierna i Sydsvenska Elanläggningar SSE AB med tillträde 16 september.

För ytterligare information:

Patrik Persson, affärsområdeschef Instalco Syd, 070-766 51 63, patrik.persson@instalco.se
Fredrik Trahn, kommunikations- och IR-chef, 070-913 67 96, fredrik.trahn@instalco.se

Instalco är ett av Nordens ledande installationsföretag inom el, VS, ventilation, kyla, industri och teknikkonsult. Vi utför projektering, installationer, service och underhåll av fastigheter och anläggningar i Sverige, Norge och Finland. Verksamheten bedrivs genom ett 100-tal dotterbolag, med stöd från en liten central organisation. Instalco är noterat på Nasdaq Stockholm under kortnamn INSTAL. För mer information, besök www.instalco.se

Source: Cision
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?