1515
Bellman Group förvärvar Norrvidinge

Bellman Group har idag tecknat avtal om förvärv av Norrvidinge[1], ett företag som tillhandahåller transport och maskintjänster samt anläggningsmaterial i södra Sverige. Norrvidinge gruppen har en liknande struktur som Bellman Group och förvärvet är ytterligare ett steg i strategin att skapa en heltäckande leverantör till bygg- och anläggningsbranschen. Bellman Group har inte tidigare varit representerad i södra Sverige där Norrvidinge har en mycket stark position.

Köpeskillingen uppgår till 283 MSEK och erläggs kontant och via en säljarrevers. En tilläggsköpeskilling kan komma att utgå enligt särskilda villkor. Säljarna till Norrvidinge återinvesterar en del av köpeskillingen i Bellman Group och blir därmed näst största ägare efter Verdane. Förvärvet är bland annat villkorat av att Konkurrensverket lämnar sitt godkännande till transaktionen. Tillträde förväntas ske i juni 2021.

Norrvidinge omsatte 931 MSEK 2020 med ett normaliserat resultat (EBITDA) om 69 MSEK enligt K3. Bolaget sysselsätter 400 medarbetare och förfogar över drygt 350 transport- och maskinenheter med förare.
  • Förvärvet av Norrvidinge ligger helt i linje med vår förvärvsstrategi och framför allt vår önskan att fortsatt expandera verksamheten i södra Sverige. Det känns spännande och kul att få välkomna Norrvidinge till gruppen. Norrvidinge har en affärsmodell som passar väldigt bra in i Bellman Group. Ett välskött och expansivt bolag som innebär att Bellman Group ytterligare stärker sin position på marknaden, säger Håkan Lind, VD Bellman Group.
Norrvidinge gruppen startade 2000 och ägs av Martin Nilsson, Per-Eric Troneus och Johan Beermann via bolag. Avsikten är att en representant för Norrvidinge ska erbjudas en plats i Bellman Group AB:s styrelse.
  • Norrvidinge koncernen har under de senaste åren utvecklats mycket positivt och expanderat verksamheten på ett fantastiskt sätt. Som Norrvidinges huvudägare är det ett naturligt steg i en vidare utveckling att bli en del av en stark aktör som Bellman Group, säger Martin Nilsson och Per-Eric Troneus.

  • Norrvidinge har en stark position som ledande på marknaden och en framgångsrik affärsmodell. Vi är övertygade om att vi kommer tillföra Bellman Group värden, säger Johan Beermann, VD Norrvidinge.

[1] Norrvidinge består av Norrvidinge Lastbilscentral AB, Grus & Makadam Syd AB och EliaExpress i Halmstad AB.

Denna information är sådan information som Bellman Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande klockan 13.00 den 21 april 2021.

Source: Cision
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?