1515
Bublar Group tecknar treårigt licensavtal för 3D/AR med Forms+Surfaces, Inc.

Bublars dotterbolag Sayduck utökar sitt samarbete med en av deras äldsta kunder och ingår ett treårigt licensavtal med design- och tillverkningsföretaget Forms+Surfaces med säte i USA.

Det nya uppdraget består av att bygga en online 3D-konfigurator för över 80 av
Forms +Surfaces olika inredningsprodukter för offentliga miljöer.

3D-konfiguratorn gör det möjligt att realistiskt presentera komplexa produkter som kommer i en mängd variationer och kombinationer som vanligtvis inte är lätt presentera digitalt. Det gör det också möjligt för kunder att visualisera sina produktval i Augmented Reality (AR), en av grundfunktionerna i Sayduck Platform.

−Vi är verkligen glada över vårt fortsatta samarbete med Sayduck. Vi visste att vi bara skrapade på ytan till affärsmöjligheter när Forms+Surfaces introducerade AR-tekniken för arkitekter och designers för utvalda produkter redan 2013. Detta nya 3D-konfiguratorprojekt är en naturlig förlängning av vår digitala etablering, och hjälper till att effektivisera specifikationsprocessen för hela vår utomhusproduktlinje för våra kunder, kommenterade Jeffrey Stork, VD för Forms+Surfaces, Inc.

Tidigare uppdrag från Forms+Surfaces har inkluderat en Augmented Reality-aktiverad iOS-app. Dessutom har Sayduck skapat många produkter för enklare, icke konfigurerbara objekt.

−Jag är väldigt glad att vi fått fortsatt förtroende från en av våra äldsta kunder. Vi har haft ett starkt samarbete i mer än sju år och med detta avtal kommer vi att utveckla vårt partnerskap ytterligare, säger Niklas Slotte, VD för Sayduck.

Sayducks strategi är att hjälpa produkttillverkare och e-handelsföretag att visa och presentera sina produkter på ett mer verklighetstroget sätt. Sayduck Platform gör det möjligt för företag att skapa unika 3D och AR upplevelser på webben för sina kunder – det driver produktengagemang och skapar förtroende hos kunderna.

Om Forms+Surfaces
Forms+Surfaces designar och tillverkar arkitektoniska produkter som används i offentliga miljöer runt om i världen. Från väggar och hissinteriörer till platsinredning och belysning tillverkar företaget premiumprodukter för ett brett utbud av miljöer och marknader. Produkterna används i kontorsbyggnader, på flygplatser, i restauranger och på hotell, samt universitet, vårdinrättningar, parker och stadskärnor. Utöver deras stora kundservice och tillverkningsanläggningar i USA, har Forms+Surfaces kontor och filialer i Europa, Asien, Indien, och Mellanöstern, samt Internationella säljteam med kontor i London, Dubai, Singapore, Bangkok och Hong Kong. Företaget har flera kontor i USA med huvudkontor i Pittsburgh, Pennsylvania, och hade en omsättning på 115 miljoner USD under 2019.

För mer information kontakta:
Niklas Slotte, Managing Director Sayduck 
e-mail: niklas.slotte@sayduck.com Telefon: +358 40 735 38 74

Ann Lindell Saeby, Head of Group Communications & IR, Bublar Group
e-mail: ann.lindell.saeby@bublar.com Telefon:  +46 768 99 98 48

Bublar Group
Bublar Group AB (publ) är Nordens ledande noterade XR-teknologibolag specialiserat inom Augmented Reality (AR) och Virtual Reality (VR). Företaget erbjuder XR-lösningar inom E-commerce, Entertainment, Training och Manufacturing. I företaget ingår dotterbolagen Vobling, Sayduck och Virtual Brains samt Goodbye Kansas som nyligen förvärvades. Goodbye Kansas skapar visuellt innehåll för de ledande aktörerna inom spel-, film/TV- och streamingindustrin och erbjuder tjänster inom bland annat VFX/animation, Digital Humans och Performance Capture. Bublar har huvudkontor i Stockholm och är noterat på Nasdaq First North Growth Market.

In essence, Bublar Group will change the game. We change how we Work, Shop, and Play.

Bolaget har G&W Fondkommission som Certified Adviser, Kungsgatan 3, Stockholm, Stockholm, email: ca@gwkapital.se, tel. 08-503 000 50.

Source: MFN
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?