AroCell utser ny VD

AroCell AB meddelar idag om en trygg och smidig övergång till ny VD i bolaget.

Till ny VD har utsetts tidigare CFO Anders Hultman. Anders har under de drygt två år han har varit på AroCell gjort ett exceptionellt arbete tillsammans med tidigare VDn Michael Brobjer, vilket föranleder en enkel och smidig övergång till den nya rollen. Anders är mycket väl insatt i företagets strategier och planer för att ta AroCell TK 210 ELISA till nästa nivå. Anders har förutom en gedigen erfarenhet som CFO, det affärsmannaskap som behövs för ett krävande VD-uppdrag. Han har tidigare erfarenhet av att framgångsrikt driva både börsnoterade och onoterade företag inom flera olika branscher.

”Jag är hedrad att få ta över som VD efter Michael Brobjer. AroCell har en fantastisk produkt och befinner sig i ett viktigt och intressant skede där fullt fokus ligger på en förstärkt kommersialisering av AroCell TK 210 ELISA. Jag ser fram emot att leda AroCell till nästa fas tillsammans med vårt professionella team”, säger VD Anders Hultman.

Tidigare VD Michael Brobjer har sagt upp sig på egen begäran. Han ska tillsammans med familjen ut på en längre långsegling. Michael avgår idag som VD och möjliggör därmed en smidig övergång för nye VDn Anders Hultman. Under resterande tid på bolaget ska Michael fokusera på lanseringen av AroCell TK 210 ELISA i USA inför FDA godkännandet av AroCells 510(k) ansökan. Michael arbetar sin sista dag som anställd på AroCell den 30 april, men kommer därefter fortsätta som konsult för AroCell.

”Jag ser med stor spänning framemot AroCells fortsatta resa och är övertygad om dess framgång. Samtidigt är jag själv på väg på mitt livs äventyr, något som vi i familjen lovat varandra för många år sedan. Det ska bli mycket spännande att följa AroCells fortsatta utveckling från världshaven”, säger tidigare VD Michael Brobjer.

”Michael Brobjer har gjort en storartad insats för AroCell och genom sitt ledarskap lyft företaget till en ny nivå. Jag är glad att vi genom utnämningen av Anders Hultman tryggt kan säkerställa att AroCell fortsätter driva ett mycket framgångsrikt arbete för att erbjuda ett bättre verktyg till stöd för onkologer vid behandling av cancer samtidigt som vi sätter ytterligare fokus på vår USA lansering” säger Claes Post, styrelsens ordförande på AroCell.

Source: MFN
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?