1515
Ratos AB: Josefine Uppling utsedd till ny chef för kommunikation och hållbarhet på Ratos

Ratos har utsett Josefine Uppling till chef för kommunikation och hållbarhet. Hon kommer att ingå i Ratos ledningsgrupp och tillträder senast den 1 september 2021.

Josefine Uppling har en bakgrund som presschef och Head of Group Press Office på Swedbank AB. Närmast kommer hon från rollen som Head of Group Public Affairs på samma bolag och var tidigare analys- och kommunikationschef på Mäklarsamfundet. Dessförinnan arbetade hon många år med strategisk kommunikation och Public affairs i olika roller samt i eget bolag.

"Jag är mycket nöjd över att vi lyckats rekrytera en person med så bred erfarenhet av kommunikation och samhällsrelationer. Kommunikation och hållbarhet är centrala delar där vi nu växlar upp ambitionsnivån i vår bolagsgrupp. Jag ser fram emot ett tillskott i ledningsgruppen som kan stärka vår affär ytterligare genom att ta helhetsgreppet kring vår kommunikation och ta hållbarhetsarbetet till nästa nivå", säger Jonas Wiström, vd Ratos.

"Jag är väldigt glad över att få bli en del av teamet. Ratos och bolagsgruppen är i en spännande fas med bland annat nya förvärv på agendan. Jag är övertygad om att många lösningar på morgondagens problem, inte minst på hållbarhetsområdet, finns i ny teknik och innovation. Ur det perspektivet är Ratos med sina portföljbolag högintressant och har framtiden för sig", säger Josefine Uppling.

 

För ytterligare information:
Jonas Wiström, VD och koncernchef
08-700 17 00

Josefine Uppling, tillträdande chef för kommunikation och hållbarhet
076-114 54 21

Om Ratos:
Ratos bolagsgrupp består av 12 bolag indelade i tre affärsområden, Construction & Services, Consumer och Industry. Nettoomsättning för Ratos bolagsgrupp uppgick 2020 till cirka SEK 34 miljarder. Vår affärsidé är att utveckla bolag med huvudkontor i Norden, som är eller kan bli marknadsledande. Vi möjliggör för självständiga bolag att utvecklas snabbare genom att vara del av någonting större. Fokus på människor och ledarskap samt kultur och värderingar är centrala delar av Ratos. Allt vi gör bygger på Ratos kärnvärden: Enkelhet, Tempo i exekvering och Allt handlar om människor.

Source: Cision
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?