1515
Annons
Tessin Properties förvärvar sin första fastighet– Skapar förutsägbara intäkter och erbjuder Tessins medlemmar en ny investeringsprodukt med månatliga räntebetalningar

Tessin Nordic Holding AB (publ) (NASDAQ: TESSIN) lanserade i början av oktober Tessin Properties; en ny investeringsform som tidigare endast varit tillgänglig för större institutionella investerare. Tessin Properties har förvärvat sin första fastighet och kommer inom kort erbjuda sina medlemmar en helt ny investeringsprodukt som innebär att man tillsammans med Tessin får tillgång till intäktsflöden från den förvärvade fastigheten.

Tessins digitala plattform har sedan starten revolutionerat hur den breda massan av privateinvesterare ges möjligheter att investera i säkerställda bygglån för utveckling av både bostads- och kommersiella fastigheter. I och med förvärvet av den första fastigheten kommer Tessins medlemmar nu också erbjudas en ny investeringsprodukt som omfattar finansieringen av en befintlig fastighet med möjlighet till månatliga ränteutbetalningar.

”Tessins Properties förvärv av fastigheten i Härnösand utgör det första steget i vår nästa tillväxtresa och jag ser fram emot att skapa värden och avkastning för våra medlemmar. Vi byggde Tessin Properties för att öppna upp en ny tillväxtmarknad och samtidigt erbjuda en trygg och flexibel investeringsform för våra medlemmar och professionella investerare.” säger Heidi Wik, VD för Tessin Nordic Holding och fortsätter:

”Att äga fastigheter genom Tessin Properties ligger helt i linje med vår strategi att skapa nya intäktsflöden från verksamheter som kompletterar vår kärnaffär samt erbjuda nya investeringsprodukter. Vår konkurrensfördel är tillgången till kapital från våra medlemmar samt en stor mängd investeringsmöjligheter via våra befintliga lånekunder och vår unika sourcing-teknik. Att bygga Tessin Properties som långsiktigt äger fastigheter med stöd av våra medlemmar är en naturlig utveckling av Tessin-koncernen.” säger Heidi Wik.

Fakta om fastigheten:

Fastigheten är belägen vid Härnösands tågstation i centrala samhället i ett område med citynära handels- och servicefastigheter. Fastigheten inrymmer idag hyresgästen Dollarstore som är verksam inom detaljhandel. Hyresgästen har ett flerårigt hyresavtal.

Fastigheten omfattar totalt 3 026 kvm uthyrbar butiksyta och lager och Tessin Properties förvärvar fastigheten för 37,5 MSEK. Säljare är Peritas AB. Peritas är baserad i Sundsvall och äger, förvaltar och utvecklar fastigheter inom kontor, industri, lager, handel och bostäder.

”Tessin Properties kommer på sikt att bidra positivt till koncernen genom stabila kassaflöden och förutsägbara intäkter från det fastighetsbestånd vi avser att fortsätta bygga under de kommande kvartalen vilket kommer skapa ett värde för våra aktieägare.” avslutar Heidi Wik.

Source: MFN
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera