1515
Annons
Emergers: Startskott för marknadsföringen av iTANK under hösten | Se intervju med vd Jamal El-Mosleh

I tillägg till sin portfölj av immunonkologiska projekt i klinisk och pre-klinisk fas, står Elicera i begrepp att starta marknadsföringen av plattformen iTANK under hösten med ny data, publicering i medicinsk tidskrift och branschpresentationer för potentiella licenspartners, med potential för avtal på hundratals miljoner USD. Sammantaget fortsätter vi se ett motiverat värde för Elicera på 13-14 SEK per aktie på 18-24 mån sikt, med ett flertal katalysatorer på både kort och längre sikt. Se även vår intervju med vd Jamal El-Mosleh.

Möjlig utökning av rekryteringen till ELC-100
Hittills har sju patienter behandlats i första delen av fas I/II-studien med Eliceras onkolytiska virus, ELC-100. Patientrekryteringen pågår fortfarande och bolaget undersöker nu möjligheten för ännu en sajt utomlands för att påskynda rekryteringen. För bolagets primära CAR-T-projekt, ELC-301 för behandling av B-cellslymfom har man startat GMP-produktion av vektorer för tillverkning av CAR-T-celler som beräknas vara klar innan sommaren. Bolaget är också i slutskedet av att sätta designen, som därefter ska diskuteras med Läkemedelsverket, med målet att få bekräftat att bolaget inte behöver göra sedvanlig pre-klinisk tox-studie, vilket är svårt i CAR-T-projekt, och då skulle gynna både tid och kostnad för projektet.

Startskott för marknadsföring av iTANK mot partners
Elicera har presenterat en diger agenda av aktiviteter för att öka intresse och kännedom om bolaget framöver, med både ett flertal investerarpresentationer samt presentationer på två medicinska kongresser i oktober och november där bolaget räknar med att presentera pre-kliniska data från sin plattform iTANK, som erbjuder en andra verkningsmekanism för egna och andras CAR-T-projekt. Tillsammans med en kommande publicering av iTANK i en medicinsk tidskrift senare i år väntas detta utgöra startskottet för marknadsföringen av iTANK till potentiella licenspartners. Medan eventuella licensaffärer för ELC-100 och ELC-301 kan förväntas först efter avslutade fas I/II-studier står dörren för licensiering av iTANK öppen för partners redan idag. Det finns dock begränsat med referenspunkter vad gäller värde på en sådan eventuell affär, men japanska Noile-Immune Biotech med plattformen PRIME-T, som är Eliceras enda jämförbara konkurrent inom den här sortens plattform, visar potential för affärer på ett par miljoner USD upfront och hundratals miljoner i totala affärsvärden.

Hög aktivitet med flertal triggers framöver
Vid sidan av marknadsföringsaktiviteter och presentationen av ny preklinisk data på iTANK under hösten, räknar vi med uppdateringar efter varje fullt behandlad kohort i ELC-100, där vi nu väntar data från den tredje av fyra kohorter. Sammantaget visar vår substansvärdering stöd för ett motiverat värde på 13-14 SEK på 18-24 månaders sikt där vi ser partneravtal för iTANK, ELC-301 in i klinisk fas 2022 och effektmått och potential för tidig utlicensiering för ELC-100 som viktigaste triggers på längre sikt, vid sidan av en ökad internationell aktivitet och uppmärksamhet för Eliceras verksamhetsfält (där CAR-T-relaterade projekt utgjorde hela 43% av alla licensaffärer inom onkologi globalt under 2020). Det är dock viktigt att notera att utveckling av immunoterapier är förknippat med höga risker och generellt låg sannolikhet för framgång ända från tidig fas till godkännande.

Se intervjun med vd Jamal El-Mosleh och läs analysen här https://www.emergers.se/elicera_cv/

Source: MFN
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera