1515
Bublar Groups förvärv av Plotagon genomfört

Bublar Group har fullföljt förvärvet av Plotagon Production AB (Plotagon). Apportemissionen för den fasta köpeskillingen är nu genomförd och Bublar emitterar aktier till moderbolaget Plotagon AB mot ett vederlag som är samtliga aktier i dotterbolaget.

Den fasta köpeskillingen är som tidigare meddelats ca 15,3 MSEK (Fast Köpeskilling 1) och erläggs i form av 5 645 131 aktier i Bublar baserat på 20 dagars volymviktad genomsnittskurs (VWAP) före avtalsdagen om 2,71027 kr per aktie. Apportemissionen görs med stöd av bemyndigandet från årsstämman den 2 april 2020.
 
Ytterligare en fast köpeskilling och en tilläggsköpeskilling kan komma att betalas ut senare givet att vissa villkor i avtalet uppfylls. För detaljer kring villkoren se pressmeddelande angående förvärvet från den 26 november 2020.

Plotagon har en beprövad plattform och app som gör det möjligt att enkelt skapa och dela egna 3D-animerade filmer genom några knapptryck på mobilen eller datorn. Plotagon har nyligen ingått ett flerårigt avtal med sydkoreanska Naver Z Corporation som driver apptjänsten ZEPETO med ca 180 miljoner användare i världen. ZEPETO är ett socialt nätverk där användarna skapar avatarer av sig själva, spelar spel och möter andra användare virtuellt.

Förvärvet av Plotagon görs främst för det strategiskt och kommersiellt intressanta samarbetet med Naver Z och ZEPETO där parterna nu utvecklar en ny app med en skalbar intäktsmodell mot stora volymer av slutanvändare. Bublar får genom förvärvet av Plotagon även tillgång till en väl fungerande teknikplattform som kommer att introduceras för fler stora varumärken inom film, tv och spel som vill ge sin ”fan base” möjlighet att skapa och dela egna filmer baserade på deras karaktärer.

- Vi är glada att förvärvet nu är formellt genomfört och att Plotagons team blir en del av Bublar. Nu har vi fullt fokus på utvecklingen av den nya app som ska lanseras i år där vi använder Plotagons teknik och ZEPETOS innehåll, som ger användarna möjlighet att enkelt skapa egna filmer med sina avatarer. Vi ser också en strategisk potential i samarbetet med ett stort asiatiskt nätverk inför kommande mobilspelslanseringar, säger Magnus Granqvist, Bublars medgrundare och VD för Bublars spelstudio.

För mer information kontakta:
Magnus Granqvist, VD Virtual Brains,
email: magnus.granqvist@bublar.com, Telefon: 0733 311 776

Bublar Group
Bublar Group AB (publ) är Nordens ledande noterade bolag inom XR-teknologi och visualisering. Företaget utvecklar produkter och lösningar baserade på avancerad teknologi; Augmented Reality (AR), Virtual Reality (VR), VFX produktion, Cinematics, Performance capture & scanning, Digital Humans och Real Time animation.

Koncernen har världsledande bolag som kunder inom TV, film, streaming, spel, industri och e-handel. och industri. I företaget ingår dotterbolagen Goodbye Kansas (inkl Infinite Entertainment), Sayduck, Virtual Brains och Vobling, Bublar har huvudkontor i Stockholm samt kontor i Helsingfors, Manila, London och Los Angeles. Företaget är noterat på Nasdaq First North Growth Market.

Bolaget har G&W Fondkommission som Certified Adviser, Kungsgatan 3, Stockholm, Stockholm, email: ca@gwkapital.se, tel. 08-503 000 50.
 

Source: MFN
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?