1515
Annons
Codemill genomför betydande sparåtgärder för att öka lönsamhet och säkra kassaflödet

Codemill AB (publ) genomför betydande besparingsåtgärder i syfte att effektivisera organisationen, öka lönsamheten och stärka kassaflödet. Bland besparingarna ingår både minskning av anlitade konsulter, minskade lokalkostnader samt minskning av personalstyrkan.

Totalt ska dessa åtgärder minska årstakten av kostnader med cirka 20 miljoner kronor. Besparingarna förväntas ge positiva effekter på bolagets kassaflöde och träda i full effekt från och med oktober 2022.

"Vi har haft full fart i produktutveckling och försäljningsaktiviteter, nu när vi ser resultatet i ökande återkommande intäkter så ser vi också vilka satsningar vi bör lägga mer fokus på. Vår partnerstrategi är en effektiv väg till att nå kunder, och nu anpassar vi bolaget mer efter den. Vi ser i dagsläget en stor osäkerhet i omvärlden vilket gör att vi väljer att genomföra en betydande minskning av våra kostnader. En något mindre organisation bör bli mer effektiv och ambitionen är inte att det ska ge någon negativ påverkan för våra kunder" säger VD Rickard Lönneborg.

Source: MFN
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera