1515
Annons
Candles Scandinavia AB (publ) ökar effektiviteten avsevärt genom väsentligt förhöjd produktionstakt och samtidigt kraftigt minskad produktionsbemanning

Candles Scandinavia effektiviserar produktionen genom minskad personalstyrka om 35 personer samtidigt som bolaget ökar produktionstakten väsentligen tack vare lyckade maskinuppgraderingar.

Candles Scandinavia genomförde framgångsrika maskinuppgraderingar under aprilmånad, vilket innebar att delar av befintlig produktionslina byttes ut samt att produktionslinan förlängdes. Efter en tids tester och finjusteringar kan det konstateras att den faktiska produktionstakten ökat markant, uppgående till ca +20-30% beroende på produktmixen, vilket medför stora möjligheter att skala upp befintliga kunder och samtidigt ta in nya kunder med befintlig produktionslina. Bolaget ser även möjligheter till ytterligare ökningar av produktionstakt närmaste tiden beroende på resultatet av kommande tester och genom ökad effektivisering av produktionen.

Som tidigare kommunicerats infördes tillfälligt treskift i produktionen i december 2021, som ett resultat av hög efterfrågan på bolagets produkter samt säsongspeak. Då tillfällig uppskalning av tre skift var planerad rekryterades ett 30-tal visstidsanställda under hösten som påbörjade sin anställning i en tvåskiftsmodell, men där samma numerär produktionspersonal fördelades ut på tre skift i samband med införandet av tillfällig treskiftsmodell. Som ett resultat av att bolaget nu gått tillbaka till två ordinarie skift, effektivisering till följd av att de stora antalet nyanställda som togs in föregående höst nu samlat på sig mer erfarenhet samt bolagets lyckade maskinuppgraderingar under året, har totalt 35 produktionsoperatörer slutat sin anställning varav 30 st visstidsanställda. Helårseffekten rullande 12 månader av denna åtgärd uppgår till minskade personalkostnader om 15 Mkr.

“I takt med att vår produktionspersonal blivit mer erfaren tillsammans med våra framgångsrika maskinuppgraderingar den senaste tiden kan vi nu optimera bemanningen i produktion och samtidigt glädjas åt en produktionstakt som ökat väsentligen. Den innebär att de investeringar vi gjorde under föregående verksamhetsår, bland annat genom att ta kostnader för stillestånd vid maskinuppgraderingar, kommer att resultera i kraftigt ökad lönsamhet. Det vi nu ser är att vi lyckats minska personalstyrkan med hela 35 heltidsanställda och samtidigt nå samma output i antal enheter per dag som tidigare, vilket är en markant effektivitetshöjning. Den positiva effekten som kommer att reflekteras i kraftigt förbättrad lönsamhet är omedelbar och stor”, säger VD Viktor Garmiani.

Candles Scandinavia är idag ledande på storskalig produktion av miljövänliga doftljus tillverkade på 100% naturligt och vegetabiliskt vax i premiumkvalitet. Till skillnad mot den traditionella ljusindustrin, som använder sig av paraffin som basvara i sina ljus vilket är en petroleumbaserad råvara och den vanligast förekommande råvaran i doftljus idag, tillverkar Candles Scandinavia sina ljus på svenskodlad raps som bas. Bolagets vision är att driva doftljusindustrin mot ett skifte till mer hållbara råvaror, något som fler och fler större butikskedjor och varumärken stödjer och väljer att skifta till. Bland bolagets kunder idag finns miljömedvetna varumärken såsom Rituals, H&M, Kicks, Åhléns mfl och kundlistan växer kontinuerligt. Candles Scandinavia, som vuxit med i genomsnitt ca 50% årligen de senaste tre åren, upplever därför fortsatt mycket stor efterfrågan på sina produkter och fokuserar stort på investeringar i ökad produktionskapacitet och effektivisering för att möta efterfrågan. Bland annat kommer bolaget att under år 2023 flytta in i en helt ny och modern fabrik på ca 20 000 m2 i Örebro med en förväntad produktionsökning om ca 500% jämfört dagens nivåer.

Source: MFN
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera