AroCell förstärker ledningen genom att rekrytera en Global Medical Lead

AroCell AB (publ.) Meddelar idag att Jonas Söderholm ansluter sig till ledningsgruppen som Global Medical Lead. Jonas kommer att leda och utveckla AroCells kliniska program med fokus på att få mer kliniska bevis för användning av TK1 som en biomarkör vid cancerbehandling.

Jonas har en doktorsexamen i Biomedicinsk laboratorievetenskap vid Karolinska Institutet, handledd av professor Matti Sällberg, och en kandidatexamen i Företagsekonomi från Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Hans senast arbetsplats är AbbVie Scandinavia, där han sedan 2013 haft flera olika befattningar, som Medical Lead, Medical Advisor, och Research Lead inom områden som gastroenterologi, reumatologi och virologi. På AbbVie har han arbetat med flera framgångsrika lanseringar av nya produkter. Jonas kommer att rapportera till VD och arbeta tillsammans med ledningsgruppen för att samordna AroCells kliniska program, samt öka kunskap om de kliniska fördelarna med att mäta TK1 med AroCell TK 210 ELISA.

Jonas har gedigen kunskap inom såväl medicinska områden som affärsutveckling. Han har lång erfarenhet av att arbeta nära "Key Opinion Leaders" (KOLs), genomföra kliniska studier och generera publikationer.

”Vi är mycket glada att välkomna Jonas till AroCell-teamet. Han besitter mycket värdefull kompetens och erfarenhet som passar oss, och utan tvekan kommer att stärka vårt företag ytterligare och hjälpa oss i våra ansträngningar att göra AroCell TK 210 ELISA tillgänglig för cancerpatienter”, säger Anders Hultman, VD för AroCell.

”Jag ser fram emot att börja arbeta på AroCell. Det kommer att bli spännande att bidra med min erfarenhet samt kunna förbättra vården för cancerpatienter inom flera olika cancerindikationer”, säger Jonas Söderholm.

Jonas tillträder sin nya roll den 12:e april.

Source: MFN
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?