1515
Annons
Volati AB: Martin Hansson utsedd till ny vd för affärsområde Salix Group

Styrelsen för Salix Group, som är ett självständigt affärsområde inom Volati, har utsett Martin Hansson till ny vd efter Håkan Karlström. Martin har under de senaste fyra åren arbetat för det tyska holdingbolaget maxingvest med en omsättning på över 10 md euro. maxingvest är holdingbolaget för Beiersdorf (NIVEA) och Tchibo. Dessförinnan arbetade Martin 17 år inom IKEA, senast som medlem av koncernledningen med globalt ansvar för butiksnätet och den internationella expansionen.   

Salix Group har sedan förvärvet av plattformen Lomond Industrier utvecklats till att idag vara ett självständigt affärsområde inom Volati med en marknadsledande position. Den genomsnittliga årliga resultattillväxten har sedan förvärvet 2015 överstigit 20 procent och koncernen omsätter idag nästan 3 mdkr. Som ett led i den nya struktur som kommit på plats hos Volati under våren har Salix Group getts ett utökat självbestämmande med en egen styrelse. Syftet med den nya strukturen är att säkerställa en fortsatt hög tillväxttakt.

- Vi är glada att kunna välkomna Martin Hansson till Salix Group. Martin har gjort en fantastisk karriär inom IKEA, från rollen som assistent åt Ingvar Kamprad hela vägen upp till koncernledningen. Martin har lång och gedigen erfarenhet av att arbeta inom tillväxtbolag i Sverige och internationellt. Han är därmed väl lämpad att överta stafettpinnen i det fortsatta arbetet med att växa Salix Group i hög takt, säger Mårten Andersson, styrelseordförande i Salix Group.

Martin Hansson är förutom ledamot av maxingvest även vice ordförande i det tyska hygienföretaget Beiersdorfs rådgivande styrelse samt medlem av den tyska kafé- och detaljhandelskedjan Tchibos rådgivande styrelse. De båda företagen ingår i maxingvests portfölj.

Martin tillträder sin nya roll den 1 september i år.

- Salix Groups spännande tillväxtagenda, fina track record och höga ambitioner är en miljö som tilltalar mig. Med mina erfarenheter av tillväxtföretag och internationell expansion hoppas jag kunna bidra positivt för att stärka bolagets position ytterligare, säger Martin Hansson.

Håkan Karlström har på egen begäran bett att få lämna sina operativa uppdrag efter 25 framgångsrika år inom Salix Group och dess föregångare, varav de senaste sex åren inom Volatikoncernen.

- Jag vill tacka Håkan för det fantastiska arbete han har gjort för att ta Salix Group till den starka marknadsposition koncernen har i dag. Håkans betydelse för Salix Groups framgångsrika utveckling genom åren går knappast att överdriva. Nu ser vi fram emot en fortsatt nära relation med Håkan i hans nästa steg i livet, säger Mårten Andersson.

Salix Group har en marknadsledande ställning och erbjuder pro­dukter för bygg och industri, primärt beslag, förnödenheter, insatsvaror och emballage. Affärsområdet erbjuder vidare ett brett utbud av produkter för hem och trädgård samt lant- och skogsbruk. Erbjudandet omfattar både egna och externa varumärken.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Mårten Andersson, styrelseordförande Salix Group, 072-735 42 84, marten.andersson@volati.se
Andreas Stenbäck, vd Volati AB, 070-889 09 60, andreas.stenback@volati.se

Volati AB (publ)
Engelbrektsplan 1, 114 34 Stockholm
Tel: 08-21 68 40
E-post: info@volati.se
Organisationsnummer: 556555-4317

Om Volati
Volati är en svensk industrigrupp grundad 2003 som består av affärsområdena Salix Group och Industri. Volati förvärvar främst bolag med beprövade affärsmodeller, ledande marknadspositioner och starka kassaflöden till rimliga värderingar och vidareutvecklar dessa med fokus på långsiktigt värdeskapande. Strategin är att bygga vidare på företagens identitet och entreprenörsanda och därtill addera ledarskap, kunskap, processer och finansiella resurser. Volati har verksamhet i 16 länder, cirka 1 500 anställda och en årlig omsättning om drygt 5 miljarder kronor. Volatis stamaktier och preferensaktier är noterade på Nasdaq Stockholm. Ytterligare information finns på www.volati.se.

Source: Cision
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?