1515
Gabather AB: Gabather meddelar positiva finala resultat från klinisk fas 1-studie av GT-002

Gabather AB (Nasdaq First North Growth Market: GABA) meddelar idag att de positiva resultat som tidigare rapporterats från bolagets kliniska fas 1-studie av GT-002 i upprepade och stigande doser i friska försökspersoner bekräftas i den slutliga analysen av resultaten. Den kompletta analysrapporten visar att läkemedelskandidaten GT-002 har goda farmakokinetiska egenskaper och en gynnsam säkerhets- och tolerabilitetsprofil i friska individer.

I den dubbelblindade och placebokontrollerade fas 1-studien som Gabather slutförde under senhösten erhöll 16 friska individer upprepade och ökade doser av GT-002 under sju dagar. Bolaget har nu tagit del av slutsatserna från en slutlig analysrapport, vilka visar att de fullständiga resultaten från studien överensstämmer med de preliminära resultat som tidigare annonserats. Resultaten visar att GT-002 har en god säkerhetsprofil och tolereras väl samt att den farmakokinetiska profilen är gynnsam. Studieresultaten kommer att utgöra en värdefull plattform för den vidare kliniska utvecklingen av läkemedelskandidaten.

"Vi gläds åt att den kompletta analysrapporten bekräftar de positiva studieresultat som tidigare kommunicerats. Detta ger oss goda förutsättningar att ta GT-002 vidare till en proof-of-concept-studie. Med sin unika profil har vår läkemedelskandidat potential att bidra till en förbättrad behandling  av psykisk ohälsa", säger Michael-Robin Witt, vd för Gabather AB.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Michael-Robin Witt, vd

Telefon: 073-687 28 39

E-post: mrw@gabather.com

Kort om Gabather AB

Gabather utvecklar nästa generations läkemedel mot psykisk ohälsa. Bolagets selektiva GABA\A\-stimulerare har en unik verkningsmekanism som kan lägga grunden till nya och effektiva läkemedel mot flera stora psykiatriska diagnoser. Gabather genomför nu ett kliniskt utvecklingsprogram för sin längst framskridna läkemedelskandidat GT-002 för att förbättra behandlingen av psykisk ohälsa. Bolagets GABA\A\-stimulerare har dessutom potential att bli effektiva behandlingar inom andra sjukdomar som helt eller delvis beror på obalans i GABA-systemet, till exempel schizofreni, psykos, Alzheimers sjukdom och autism. Gabather är noterat på First North Growth Market och Erik Penser Bank (08-463 80 00, certifiedadviser@penser.se)är bolagets Certified Adviser.

Source: Cision
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?