1515
BioInvent förlänger forskningssamarbetet och licensavtalet med Pfizer Inc.

Lund, Sverige - 1 juli 2020 - BioInvent International AB ("BioInvent" eller "Bolaget") (OMXS: BINV) meddelar idag att Bolaget har förlängt forskningsperioden under samarbets- och licensavtalet (http://www.bioinvent.se/media/pressmeddelanden/releases?id=1C74049D36D8E41E) inom cancerimmunterapi med Pfizer Inc. ("Pfizer") (NYSE: PFE) ytterligare, till slutet av 2020.

I december 2016 ingick bolagen avtalet för utveckling och kommersialisering av antikroppar mot tumörassocierade myeloidceller som identifierats med BioInvents egenutvecklade F.I.R.S.T[TM]-plattform för läkemedelsutveckling. Syftet med förlängningen av forskningsperioden är att göra det möjligt för bolagen att ytterligare identifiera och karaktärisera nya målstrukturer och antikroppar som binder till dessa målstrukturer.

Under 2019 valde Pfizer den första och andra målstrukturen inom ramen för avtalet, vilket resulterade i två utbetalningar från Pfizer till BioInvent på 300 000 USD vardera. BioInvent kan komma att erhålla ytterligare milstolpsbetalningar från utveckling av antikroppar riktade mot dessa målstrukturer, och också vid val av ytterligare målstrukturer och utveckling av antikroppar riktade mot dessa.

Martin Welschof, BioInvents vd, kommenterar: "Vi är nöjda med att förlänga BioInvents långvariga avtal med Pfizer som baseras på vår teknologiplattform F.I.R.S.T[TM] och vårt högkvalitativa antikroppsbibliotek n-CoDeR[®]. Genom förlängningen ges Pfizer mer tid att välja optimala antikroppar mot sina målstrukturer och har även möjlighet att undersöka fler målstrukturer och relaterade antikroppar. Vi ser fram emot att fortsätta vårt framgångsrika samarbete med Pfizer." 

                                                                

Om BioInvent
BioInvent International AB (publ) (OMXS: BINV) är ett företag i klinisk fas som identifierar och utvecklar nya och first-in-class immunmodulerande, antikroppar för cancerterapier, med två pågående program i kliniska fas l/ll-studier för behandling av hematologisk cancer respektive solida tumörsjukdomar. Två prekliniska program i solida tumörer förväntas gå in i kliniska studier före slutet av 2020. Bolagets validerade teknologiplattform F.I.R.S.T[TM] identifierar samtidigt både målstrukturer och antikroppar som binder till dem, och genererar många lovande nya läkemedelskandidater för att fylla på bolagets egen kliniska utvecklingspipeline eller för ytterligare licensiering och partnerskap.

Bolaget genererar intäkter från forskningssamarbeten och har licensavtal med flera ledande läkemedelsföretag, samt från produktion av antikroppar för tredje part i bolagets helt integrerade anläggning. För mer information se www.bioinvent.com.

 

För mer information, vänligen kontakta:  
Martin Welschof, vd    Hans Herklots, LifeSci Advisors
046-286 85 50   +41 79 598 71 49
martin.welschof@bioinvent.com hherklots@lifesciadvisors.com
 

BioInvent International AB (publ)

Org nr: 556537-7263
Ideongatan 1
223 70 LUND
046-286 85 50
www.bioinvent.com

Detta pressmeddelande innehåller framtidsinriktade uttalanden, som utgör subjektiva uppskattningar och prognoser inför framtiden. Framtidsbedömningarna gäller endast per det datum de görs och är till sin natur, liksom forsknings- och utvecklingsverksamhet inom bioteknikområdet, förenade med risker och osäkerhet. Med tanke på detta kan verkligt utfall komma att avvika betydligt från det som skrivs i detta pressmeddelande.

Source: Cision
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?