1515
Annons
Raybased Holding AB (publ) unt. Randviken Fastigheter AB (publ) förvärvar fastigheter i Skövde och Falköping till ett underliggande fastighetsvärde om 154,5 mkr

Raybased Holding ("Raybased Holding" eller "Bolaget") har tecknat avtal om förvärv av tre fastigheter i Västergötland. Affären genomförs genom förvärv av fastighetsägande bolag. Säljare av de fastighetsägande bolagen är PNP Stålhallar AB.

Fastigheterna som omfattas av affären är Kalkstenen 1 och 2 i Falköping samt Personbilen 1 i Skövde ("Fastighetsportföljen"). Totala hyresintäkter för Fastighetsportföljen uppgår till cirka 10,4 mkr per år och den viktade genomsnittliga hyresavtalslängden är cirka 12,7 år.

Fastigheterna i Falköping bebyggdes 2015 och är fullt uthyrda till Byggmax, Granngården och Falköpings Smådjursklinik. Uthyrbar area uppgår till cirka 3 800 kvm.

På Personbilen 1 i Skövde uppförs för närvarande en produktions- och lageranläggning för Rockwool AB, en världsledande tillverkare av stenullsisolering. Ett 15-årigt hyresavtal är signerat med Rockwool och börjar löpa från och med byggnadens färdigställande, vilket beräknas vara i december 2021. Den uthyrbara arean i byggnaden uppgår till cirka 13 800 kvm och byggnaden är i sin helhet uthyrd till Rockwool.

Raybased Holding har åtagit sig att finansiera slutförandet av byggnationen på Personbilen 1 i enlighet med det totalentreprenadkontrakt som finns tecknat med det fastighetsägande bolaget. Entreprenör är PNP Stålhallar AB. Slutlig betalning för affären görs i samband med byggnadens färdigställande.

Preliminärt datum för tillträde är den 21 juni 2021.

Totalt överenskommet fastighetsvärde är 154,5 mkr och affären finansieras initialt med Bolagets egna medel men bankfinansiering väntas erhållas under juli månad.

"Denna affär ligger helt i linje med vår strategi att äga högkvalitativa fastigheter med stabila kassaflöden" säger Bolagets nytillträdde VD Gustaf Segerborg.

Informationen lämnades, genom nedan kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 16 juni 2021 kl. 10:10 CEST.

För ytterligare information kontakta:
Gustaf Segerborg, VD
Telefon: +46 702 76 88 89
gustaf.segerborg@randviken.se

Fredrik Brodin, Styrelseledamot
Telefon: +46 708 88 88 65
fredrik@broville.se

Om Raybased Holding unt. Randviken Fastigheter
Randviken är ett fastighetsbolag med affärsidé att förvärva, förvalta och förädla fastigheter inom olika segment och geografiska lägen.
Utöver Randvikens primära fokus på stabila och långsiktiga kassaflöden från uthyrning av bostäder och lokaler är Bolagets ambition att arbeta aktivt med intelligent teknik för att uppnå mer hållbara och energieffektiva fastigheter. Bolagets aktie är listad på Nordic Growth Market (NGM). www.randviken.se

Source: Cision
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?