Annons
JM förvärvar fastighet genom joint venture för utveckling av totalt 2 500 bostäder i Lund

JM har genom ett till hälften ägt joint venture-bolag med OBOS Nya Hem AB förvärvat en fastighet i Lund, som i en blivande detaljplan bedöms möjliggöra utveckling av totalt cirka 2 500 bostäder samt kommersiella lokaler. Förvärvet uppgår till totalt 725 mkr, med tillträde och erläggande av likvid under det tredje kvartalet 2022.

Förvärvet utgörs av fastigheten Lyckebacken 5 i Lund, som utgörs av kontors-, verksamhets- och lagerlokaler omfattande cirka 72 000 kvadratmeter uthyrbar yta. JMs hälftenägda andel av affären redovisas som förvärv av exploateringsfastighet inom affärssegment JM Bostad Riks under det tredje kvartalet 2022.

Fastigheten är belägen i direkt anslutning till Lunds nya Pågatågsstation Klostergården, som beräknas öppna under 2023. Vid lagakraftvunnen detaljplan bedöms fastigheten möjliggöra utveckling av 230 000 kvadratmeter bruttoarea bestående av totalt cirka 2 500 bostäder och kommersiella lokaler, med förväntad produktionsstart 2027.

- JM satsar nu på ett nytt stort utvecklingsområde i Lund. Den direkta närheten till den nya tågstationen, skolor och närservice samt Höjeådalens naturreservat innebär mycket fina möjligheter att utveckla en levande stadsdel med bostäder, kontor och service. Vi ser fram emot att tillsammans med OBOS och Lunds stad förverkliga den potential som finns i området, säger Lau Borch, regionchef JM Bostad Riks Syd.

Source: Cision
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera