1515
Annons
Initiativ från Tessin och SOS Barnbyar möjliggör att stödja ett fastighetsprojekt i Botswana

Tessin Nordic Holding AB (publ) (NASDAQ: TESSIN) har inför jul startat ett samarbete med SOS Barnbyar för att samla in pengar till att bygga och utöka SOS Barnbyars fastighetsbestånd i Botswana. Initiativet är utformat som Tessins övriga investeringsprojekt, men istället för en investering med avkastning kan användarna skänka pengar för att hjälpa familjer att få ett nytt hem.

Idag växer ett av tio barn upp utan sin familj*. SOS Barnbyar arbetar för att inte ett enda barn ska växa upp ensamt. I barnbyarna får barnen en trygg och kärleksfull uppväxt med föräldrar, syskon, vänner, samhörighet och gemenskap. SOS Barnbyar i Botswana ska nu utöka sitt fastighetsbestånd för att integrera SOS familjer i lokalsamhället. På så vis får barnen en ökad etablering i samhället.

Investeringsplattformen Tessin sammankopplar fastighetsprojekt med kapital och har idag över 58 000 medlemmar. Inför jul gör nu Tessin det möjligt för sina medlemmar att skänka pengar och stödja införskaffandet av en fastighet till en SOS familj i Botswana. Projektet finns listat på Tessins plattform och medlemmarna kan välja att investera minst 500 kronor. Utöver medlemmarnas bidrag kommer Tessin att göra en donation samt att bolagets medarbetare skänker sina julklappar till projektet.

– Vi är väldigt stolta över det här samarbetet. Att få en trygg uppväxt med föräldrar, vänner och samhörighet är något varje barn har rätt till. Genom att möjliggöra för våra medlemmar att inte bara investera - utan även möjligheten att skänka pengar till att utveckla fastigheter där resurser verkligen behövs - kan vi tillsammans göra skillnad för de människor som behöver tillgång till hem, skola och andra byggnader, säger Heidi Wik, VD på Tessin.

De insamlade pengarna ska gå till att införskaffa ett hus i Francistown, Botswana, där en SOS familj får möjlighet till en trygg uppväxt. I framtiden kommer även fler barn kunna växa upp här. Huset blir en del av en integrerad barnby i lokalsamhället. På så vis får barnen en ökad etablering i samhället.

- Det är ett spännande initiativ att få göra det här tillsammans med Tessins medlemmar. Vi hoppas att det kommer att leda till att många vill vara med och bidra till projektet. Genom en gåva är man med och ser till att barn får möjlighet att växa upp och bli sitt starkaste jag. Tillsammans kan vi göra skillnad, säger Kristoffer Wihed, Strategic Partnership Manager på SOS Barnbyar.

Projektet lanseras på Tessins plattform i december 2021 och pågår till årsskiftet. Därefter planerar SOS Barnbyar inköp av fastigheten under 2022. För mer information om projektet och möjlighet att ge en gåva, besök Tessins plattform.

*https://sos-barnbyar.se/barn-i-riskzonen/

Source: MFN
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera