Annons
NOSIUM genomför förvärv av fastighetsbolaget Kenoro Camp AB och genomför riktad nyemission

NOSIUM AB (publ) (”NOSIUM” eller ”Bolaget”) förvärvar 100 procent av kapitalet och rösterna i fastighetsbolaget Kenoro Camp AB (”Kenoro”). Betalning sker genom nyemittering av 5 000 000 B-aktier till ett värde av 1,50 SEK styck i NOSIUM. Den totala köpeskillingen uppgår således till 7 500 000 SEK. Förvärvsavtalet undertecknades den 29 september 2022 med samma datum som tillträdesdag. För att tillgodose betalningen av likvid genom nyemitterade B-aktier har styrelsen i NOSIUM, med stöd av bemyndigandet från årsstämmans den 19 maj 2022, beslutat om en riktad nyemission av 5 000 000 B-aktier med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt. Totala värdet av fastighetsportföljen i Kenoro uppgår till 16,6 MSEK och de totala lånen till cirka 3,5 MSEK.

NOSIUM investerar i entreprenörer och fastighetsbolaget Kenoro Camp ABs grundare Michel Issa har en fantastisk bakgrund som bolagsbyggare, entreprenör och filantrop. Kenoro har under förvärvsprocessen tillsammans med NOSIUM antagit en ny strategi där fokus framåt kommer vara på konferens och events inom områdena entreprenörskap, hälsa och hållbarhet. Mer information om bolaget och framtidsplanerna kommer offentliggöras under Q4 2022. Michel Issa kommer stanna kvar som VD för Kenoro och kommer tillsammans med NOSIUM att utveckla verksamheten. NOSIUM har under förvärvsprocessen anlitat Newsec och Trygga fastighetsförmedlingar för värdering av Kenoros fastigheter. Totala värdet av fastighetsportföljen uppgår till 16,6 MSEK och de totala lånen till cirka 3,5 MSEK.

Idag finns många anledningar att fira för oss som aktieägare i NOSIUM. Detta är inte bara en strategiskt viktig investering utan även en mycket god finansiell affär. Framtiden för NOSIUM har aldrig varit ljusare och jag ser fram emot att under kommande månader tillsammans med Michel berätta mer om planerna för Kenoro som en del av NOSIUMs koncern” säger Daniel Ehdin, VD på NOSIUM AB (publ).

”Vilken dag! Kenoro Camp och NOSIUM kommer att bli starkare tillsammans och jag är oerhört exalterad över framtiden. Den strategi som vi utarbetat under förhandlingarna kommer ge ännu bättre förutsättningar för att skapa mervärde för entreprenörer och hälsointresserade i Sverige och internationellt. Jag ser fram emot att berätta mer under hösten och vintern” säger Michel Issa, VD på Kenoro Camp AB.

Förvärvsavtalet undertecknades den 29 september 2022 med samma datum som tillträdesdag.
NOSIUM förvärvar aktier motsvarande 100 procent av kapitalet och rösterna i Kenoro Camp AB. Betalning sker genom emittering av 5 000 000 B-aktier till ett värde av 1,5 SEK styck i NOSIUM AB (publ). Den totala köpeskillingen uppgår således till 7 500 000 SEK. Efter förvärvet och då emissionen är registrerad uppgår totala antalet B-aktier i NOSIUM till 35 195 530 stycken. Den riktade emissionen medför en utspädning om cirka 14,2 procent i Bolaget. Styrelsen i NOSIUM har med stöd av årsstämmans bemyndigande från den 19 maj 2022, idag den 29 september 2022 beslutat om en riktad nyemission av 5 000 000 B-aktier med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt. Aktierna emitteras till säljaren Michel Issa Invest AB som likvid för betalning av aktierna i Kenoro Camp AB enligt ovan. Aktierna är under 100% lock-up tom. 2023-12-31.

Kort om Kenoro Camp AB
Kenoro Camp grundades 2009 av den välkända och prisbelönta entreprenören Michel Issa. Kenoro äger två fastigheter i Reijmyre och en bostadsrättslokal i Linköping till ett marknadsvärde om 16,6 MSEK per september 2022. Verksamheten har varierat genom åren där hyresfastigheter varit kärnan men konferens och uthyrning av korttidsboende även förekommit. Kenoro har under förvärvsprocessen tillsammans med NOSIUM antagit en ny strategi där fokus framåt kommer vara på konferens och events inom områdena entreprenörskap, hälsa och hållbarhet. Mer information om bolaget och framtidsplanerna kommer offentliggöras under Q4 2022.

NOSIUM ABs (publ) aktie är noterad under kortnamnet NOSIUM.

Source: MFN
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera