Annons
Penser Access: Förändringens tid är nu - Codemill

Bolagsprofil
Codemill är specialiserat på att effektivisera digitala arbetsflöden. Bolaget startade som en IT-konsult men har transformerats till en kombination av IT-konsult och mjukvarubolag. Idag levererar bolaget sina tjänster och egenutvecklade webbaserade videoprodukter till några av världens största video- och mediebolag. Ungefär 50% av intäkterna är återkommande och andelen förväntas öka. Resterande del är konsulttjänster.

Investment Case
Användandet av video ökar på alla plan i samhället. Videoproduktion är en process med många steg, vilka till hög grad fortfarande är on-premise baserade. Storleken på filer ökar exponentiellt p.g.a. upplösning och bildkvalitet, vilket lett till att filerna i vissa fall är så tunga att de inte går att skicka. Med Codemills lösningar slipper användarna skicka dessa filer mellan varandra. All hantering sker i en webbläsare.

Värderingsöversikt
Med Codemills bolagsprofil och den specifika nisch bolaget verkar inom har vi valt IT-konsult- och SaaSbolag samt bolag inom videomarknaden som peers. IT-konsulterna värderas lägst, följt av videobolagen och SaaSbolagen, vilka i snitt värderas till EV/S 2022 1,2x, 5,2x (2,8x) och 6,6x (5,6x). Siffrorna inom parentes är exkl. Adobe och Fortnox som värderas högre än övriga. Codemill handlas enligt våra estimat till EV/S 2022 0,9x.

Läs den fullständiga analysen, publicerad 15-06-2022 kl. 09:11: https://docs.penser.se/a/2889/Codemill_15062022.pdf
Detta är ett pressmeddelande från Erik Penser Bank. Läs mer på https://epaccess.penser.se/

Source: MFN
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera