1515
Fuud anställer Country Manager i Norge

STOCKHOLM, 18 aug, 2021 08.00 CEST

Fuud fortsätter sin expansiva Norden-satsning inom Functional Foods och tillsätter Björn Alvaer som Country Manager i Norge.

Fuud, som under våren genomförde fem förvärv inom den snabbväxande livsmedelskategorin Functional Foods, fortsätter sin expansion inom Norden genom att rekrytera Björn Alvaer som Country Manager. Björn har en mångårig erfarenhet av livsmedelsbranschen och har bland annat arbetat inom retail för Coca-Cola, Kraft Foods/Mondelez och Findus.

Björn Alvaer, Country Manager Norge kommenterar:
  • Fuud har på kort tid byggt upp ett spännande bolag med stark svensk marknadsnärvaro och en mycket attraktiv produktportfölj. Det ska bli väldigt roligt att vara med på resan och etablera dessa varumärken på den norska marknaden, och samtidigt bidra till Fuuds målsättning - att bli Nordens ledande företag inom Functional Foods.
Peter Blom, VD för Fuud, tillägger:
  • Nu har vi påbörjat arbetet med att etablera oss i Norge. Beijing8 finns redan på den norska marknaden och under hösten kommer vi etablera flera av våra övriga prioriterade varumärken. Även om vi är i ett tidigt skede så ser potentialen lovande ut. Rekryteringen av Björn Alvaer är ett led i att stärka kompetensen för att möta Fuuds fortsatta satsning på att expandera verksamheten såväl organiskt som genom förvärv.

Vi stärker vår geografiska position genom att bygga upp vår norska närvaro inom Functional Foods-området. Fuud har en snabb tillväxt inom området på svenska dagligvaruhandeln och inom convenience. Vi ser fram emot att tillsammans med Björn Alvaer lansera flera av våra varumärken i Norge.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Peter Blom, VD Fuud AB

Tel: +46 706 555 698

E-mail: peter.blom@fuudunited.com

Om Fuud-koncernen

Med visionen att vara nordisk marknadsledare 2025 samlar Fuud en rad spännande svenska varumärken inom Functional Foods under samma tak, för att med gemensam kraft utmana de befintliga spelarna inom en av livsmedelsbranschens snabbast växande kategorier.

Fuud växer genom en kombination av organisk tillväxt och förvärv med stort fokus på högkvalitativt innehåll, spännande innovationer och attraktiv design. Fuuds mål är att erbjuda nya och bättre alternativ än de som redan finns på marknaden, och samtidigt bidra till såväl bättre hälsa som ökad livskvalitet för Nordens befolkning.

Med naturligt inbyggd framåtanda, en stark och hungrig säljkår samt en rad rutinerade nyckelspelare i ledning och styrelse har Fuud skapat en balans mellan muskler, driv och erfarenhet. Inom Fuud-koncernen finns just nu 9 varumärken: iQ Fuel, Homie, Beijing8, Juica, Bacoccoli, Frill, Nathalie's, Bezzt of Nature och Juicekultur.

Bolaget är baserat i Stockholm och är noterat på Nasdaq First North Growth Market, kortnamn Fuud. FNCA Sweden AB är bolagets Certified Adviser. Tel. +46 (0) 8 528 00 399, email info@fnca.se

Source: Cision
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?