1515
AFRY förvärvar MosaicMill Oy i Finland med målet att bli världsledande inom Smart Forestry

AFRY har förvärvat MosaicMill Oy, ett ledande företag i Finland som använder drönare och satellitbilddata för skogsinventering. Genom förvärvet tar AFRY ett viktigt steg mot att bli världsledande inom digitala Smart Forestry-lösningar.

"Vi välkomnar MosaicMill som en del av AFRY. Deras kompetens och teknologi inom inventeringsdata kommer att spela en nyckelroll när vi utvecklar vårt kompletta erbjudande av digitala Smart Forestry-lösningar för den globala marknaden, säger Saara Söderberg, VP för Bioindustry Management Consulting, AFRY.

MosaicMills teknologi möjliggör planering av skogsbruk utan traditionellt fältarbete. Med digitalt insamlad data kan skogsägare fatta välinformerade och snabba beslut för en hållbar skogsförvaltning.

"MosaicMill har en utvecklad drönarbaserad inventeringsmetod sedan 2017. Lösningen möjliggör ett helt digitalt arbetsflöde och utgör en bra grund för precisionsskogsbruk," säger Ismo Hippi, VD för MosaicMill. "Vi är glada över att vi tillsammans med AFRY kommer kunna fortsätta växa verksamheten och utöka tjänsteerbjudandet för AFRY Smart Forestry-lösningar."

Idag tillkännager AFRY också förvärvet av Simosol Oy, ett skogsbruksteknikföretag i Finland som specialiserat sig på avancerad simulering och optimering av skogsbruk. AFRYs nya och unika portfölj av teknologier kommer att skapa en grund för precisionsskogsbruk genom att kombinera precis trädnivåinventering med andra datakällor och användandet av en beprövad simulerings- och optimeringsplattform.

Tillsammans med MosaicMill och Simosols kompetens och teknologier kan AFRY erbjuda kunder ett globalt kompetenscentrum för smarta skogbrukslösningar med unika digitala lösningar och tjänster för hållbar skogsförvaltning.

"Med högkvalitativ data och en simulerings- och optimeringsplattform i världsklass kommer AFRY att kunna erbjuda sina tjänster till stora aktörer på marknaden. Detta kommer kunna integreras med skogsförvaltningssystem av alla slag, samtidigt som vi stärker vårt eget erbjudande i hela skogsvärdekedjan", fortsätter Saara Söderberg.

MosaicMills omsättning 2020 uppgick till cirka 4 miljoner kronor. Företaget kommer att konsolideras med AFRY från juni 2021.

För mer information, vänligen kontakta:

Saara Söderberg
Vice President, Bioindustry Management Consulting, AFRY
Tel. +358 40 5336658
saara.soderberg@afry.com
 

Source: Cision
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?