1515
Annons
Emergers: PoC-data för iTANK | Se Emergers videoanalys av Elicera

Parallellt med utvecklingen av Eliceras immunonkologiska projekt i klinisk och pre-klinisk fas, har Elicera nu initierat marknadsföringen av plattformen iTANK med presentationen av preklinisk Proof-of-Concept-data. Med stöd av ytterligare aktiviteter under hösten ser vi potential för både pilotavtal för iTANK och licensavtal för bolagets OV och CAR-T inom några år. Sammantaget fortsätter vi se ett motiverat värde för Elicera på 13-14 SEK per aktie på 18-24 mån sikt, med ett flertal katalysatorer på både kort och längre sikt. Se även vår videoanalys där Emergers analytiker Johan Widmark presenterar Emergers syn på caset.

Marknadsföring av iTANK banar väg för viktiga pilotavtal framöver
Elicera har nu påbörjat höstens kampanj av marknadsföringsaktiviteter av teknologiplattformen iTANK med presentationen av prekliniska data som ger proof-of-concept för iTANK på ESGCT (European Society of Gene & Cell Therapy) Virtual Congress 2021. iTANK står för immunoTherapies Activated with NAP for efficient Killing och används för att optimera effekten av CAR T-cellsterapier genom att generera en dubbel verkningsmekanism. Vid sidan av CAR T-cellerna aktiveras CD8+ T-celler som skapar en dubbel attack på tumörcellerna och ett systemiskt och långsiktigt immunsvar mot cancer. 

CAR-T är en av de mest lovande och intressanta behandlingsformerna för cancer just nu, men tekniken har ändå flera påtagliga nackdelar, bland annat att det ännu saknas effektiva CAR-T-behandlingar mot solida tumörer. Med iTANK hoppas Elicera kunna lösa detta för både egna och andras CAR-T-behandlingar. För behandling av solida tumörer med CAR-T finns två huvudsakliga utmaningar, dels att den mycket fientliga tumörmikromiljön utmattar och hämmar effekten av CAR T-cellerna och dels svårigheten att identifiera ett målantigen på solida tumörer som uttrycks på alla tumörceller, vilket gör att vissa tumörceller kan undkomma att bli attackerade av CAR T-celler och att resistenta tumörer bildas. Detta räknar Elicera med att kunna åtgärda med iTANK.

Med den nyliga presentationen av PoC-data, en kommande publicering av iTANK i en vetenskaplig tidskrift och ytterligare branschpresentationer för potentiella licenspartners ser vi goda chanser för Elicera att teckna pilotavtal för iTANK inom kort, vilket skulle vara en viktig bekräftelse av bolagets teknologi och en viktig trigger för aktien.

Hög aktivitet med flertal triggers framöver
Vid sidan av iTANK räknar vi med uppdateringar efter varje fullt behandlad kohort i ELC-100, där vi nu väntar data från den tredje av fyra kohorter. Sammantaget visar vår substansvärdering stöd för ett motiverat värde på 13-14 SEK på 18-24 månaders sikt där vi ser partneravtal för iTANK, ELC-301 in i klinisk fas 2022 och effektmått och potential för tidig utlicensiering för ELC-100 som viktigaste triggers på längre sikt, vid sidan av en ökad internationell aktivitet och uppmärksamhet för Eliceras verksamhetsfält (där CAR-T-relaterade projekt utgjorde hela 43% av alla licensaffärer inom onkologi globalt under 2020). Det är dock viktigt att notera att utveckling av immunoterapier är förknippat med höga risker och generellt låg sannolikhet för framgång ända från tidig fas till godkännande.

Se Emergers videoanalys av Elicera här https://www.emergers.se/elicera_dva/

Source: MFN
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera