RaySearch Laboratories: Tre nordafrikanska cancercenter lägger ordrar på RayStation

RaySearch Laboratories AB (publ) meddelar att Ryad Oncologia Clinic och två kliniker inom Groupe Les Oliviers i Marocko blir de första nordafrikanska klinikerna att beställa dosplaneringssystemet RayStation®*. RayStation valdes ut för att ge medicinska experter tillgång till avancerade funktioner för behandlingsplanering som hittills inte funnits på den nordafrikanska marknaden.

[image] RayStation är fullt kompatibelt med miljöer som är helt uppbyggda av en enskild leverantör, och marknadsförs lokalt av företaget AROS som grundades av American Board of Radiology-certifierade sjukhusfysiker. AROS arbetar för att leverera exceptionell cancervård genom nära samarbete med läkarna vid cancercenter som Ryad Oncologia Clinic och Les Oliviers-klinikerna.

Ryad Oncologia Clinic i Casablanca är ett av Marockos största och mest framstående privata onkologiska center. Under ledning av Professor A. Acharki erbjuder Ryad cancervård i alla stadier, med såväl kirurgi och kemoterapi som strålbehandling. Strålbehandlingskliniken behandlar över 150 patienter per dag. 

Professor A. Acharki, VD: "Jag upptäckte RayStation under ESTRO 2018 i Milano i Italien och på SFRO i Paris. Jag häpnade över hur lättanvänt systemet var och alla olika tjänster som fanns. Som strålningsonkolog har jag mycket gott att säga om detta dosplaneringssystem. RayStation gör behandlingsplaneringen enklare och snabbare, särskilt med automatisk konturering. Det är viktigt eftersom läkare nästan alltid har ont om tid. Jag kan även säga att våra fysiker är mycket nöjda och beskriver systemet som snabbt, precist och konkret. RayStation är det tredje dosplaneringssystemet vi installerar, så vi vet vad vi pratar om."

Groupe Les Oliviers är ett kliniknätverk i Marocko som växer tack vare ett partnerskap med Group ELSAN, en stor aktör inom den franska vårdsektorn. Groupe Les Oliviers planerar att öppna sin första strålbehandlingsklinik i juli 2020 i Settat, och ytterligare en 2021 i Beni Mellal. Båda klinikerna kommer att ha RayStation som enda dosplaneringssystem. 

Gruppens VD Dr. El Maati Er Rachiq: "Det känns bra att vara det första cancercentret i Marocko som enbart använder RayStation för dosplanering. Det var våra strålningsonkologer som valde systemet och vi litar helt på deras bedömning att det var rätt val för våra patienter. Vi känner oss trygga med att RaySearch och AROS kommer att ge oss allt stöd vi behöver för att utnyttja RayStations fulla potential, till maximal nytta för våra patienter.

Johan Löf, grundare och VD, RaySearch: "Det är en spännande milstolpe för RaySearch att gå in på en ny marknad med vårt avancerade mjukvarusystem, som är utformat för att förbättra kliniska arbetsflöden och öka precisionen i strålbehandlingar. Tillväxtutsikterna är positiva för onkologimarknaden i Marocko och övriga Nordafrika. Vi förbinder oss till ett nära samarbete med AROS för att ge cancercenter där tillgång till det senaste inom den tekniska utvecklingen och föra cancervården framåt.

Ordern erhölls och genererade främst intäkter under Q1 2020.

Source: Cision
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?