Alimak Group AB: Alimak Group förvärvar amerikanskt servicebolag

Alimak Group har idag ingått avtal om att förvärva tillgångarna i Verta Corporation, en amerikansk serviceleverantör vars portfolio till stor del består av Manntech-enheter.

Verta Corporation erbjuder underhåll, reservdelar, inspektioner och projektkonsultation för BMU-enheter i USA och Kanada. Bolaget grundades 1976 och har 14 anställda. Huvudkontoret ligger i Grand Rapids, Minnesota, USA.

"Jag är glad över att välkomna Verta Corporation till Alimak Group. Förvärvet kommer att ytterligare stärka vår position som den marknadsledande serviceleverantören i Nordamerika och ger oss tillgång till ännu fler skickliga servicetekniker vilket kommer hjälpa oss att växa vår After Sales-verksamhet," säger Ole Kristian Jødahl, vd Alimak Group.

Bolagets intäkter uppgick under 2019 till 3,1 MUSD (cirka 27 MSEK) och blir en del av Alimak Groups affärsområde After Sales. Förvärvet förväntas slutföras den 30 september, 2020. Köpeskillingen är inte materiell i förhållande till Alimak Groups börsvärde.
För mer information, vänligen kontakta:
Ole Kristian Jødahl, vd, +46 8 402 14 40
Mathilda Eriksson, Investor Relations and Group Communications Manager, +46 8 402 14 41

Denna information är sådan information som Alimak Group AB är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 27 augusti 2020 kl. 18:40 CEST.

Om Alimak Group
Alimak Group är en världsledande leverantör av vertikala transportlösningar för professionellt bruk. Med en global räckvidd som sträcker sig över 100 länder erbjuder koncernen vertikala transportlösningar som tillför kundvärde genom ökad säkerhet, produktivitet och resurseffektivitet. Alimak Groups produkter och servicelösningar säljs under varumärkena Alimak, CoxGomyl, Manntech, Avanti och Alimak Service. Koncernen har en installerad bas på cirka 70 000 hissar, plattformar, servicehissar och byggnadsunderhållsenheter runt om i världen. Koncernen grundades i Sverige 1948 och har sitt huvudkontor i Stockholm, 11 produktions- och monteringsanläggningar i 8 länder och 2 300 anställda runt om i världen. www.alimakgroup.com 

Source: Cision
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?