Logistic Contractor bygger åt DHL på Kastrups flygplats i Köpenhamn

Logistic Contractor har tecknat avtal med DHL Copenhagen Hub Denmark A/S om att bygga en ny paketterminal och kontor på Kastrups flygplats i Köpenhamn. Anläggningen, som är på 26 000 kvm samt ett tillhörande parkeringsdäck på 7 500 kvm, uppförs inne på flygplatsområdet för hantering av ankommande och avgående flygfrakt. Ordervärdet uppgår till cirka 500 miljoner svenska kronor.

– Det här är ett stort och intressant projekt som vi ser fram emot att bygga och som etablerar oss ytterligare på den danska marknaden. Utöver en stor terminal samt in- och utlastningshall kommer anläggningen även att innehålla tre större kontorsavdelningar och en verkstad när den är färdigbyggd. DHL ska installera en avancerad sorteringsanläggning för paket i terminalen, som ställer stora krav på de tekniska installationerna. Med projektet kommer också alla de restriktioner som följer av att vi bygger airside, men dessa är vi väl insatta i efter att tidigare ha byggt åt DHL på Stavangers flygplats, säger Sandu Nylmon, vd för Logistic Contractors norska, danska och finska dotterbolag.
Markarbetena inleds omgående och hela terminalen ska var klar att tas i drift under sommaren 2022.

----------------
För mer information, kontakta:

----------------
Om Logistic Contractor:
Logistic Contractor är verksamt i Sverige, Danmark, Norge och Finland och är ledande när det gäller att utveckla och bygga logistik- och industrifastigheter. Genom ett modernt processtänkande och välutvecklade metoder erbjuder företaget såväl spetskunskap inom sitt segment som ett rationellt och kostnadseffektivt arbetssätt. Logistic Contractor ingår i Wästbygg Gruppen, som är noterat på Nasdaq Stockholm.
www.lc.se

Source: MFN
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?