1515
Annons
Tessin Nordic Holding - Bygger solid grund - Mangold Insight Analys

Efterfrågan på Tessins tjänster är hög; intäkterna ökade med 37 procent under årets första kvartal jämfört med samma period ifjol. Bolagets plattform, där fastighetslån förmedlas, uppvisade högre snittvolymer vilket gynnar både investerare och aktieägare. 

Tessin har förmedlat sitt största lån om 35 miljoner kronor till utvecklingsfonden SBU-F Dotter AB. Lånet bekräftar den roll som Tessin spelar vid kapitalallokering till fastighetsutvecklare som inte möter bankers krav gällande kapital och likviditet. Samtidigt innebär rekordvolymen att den nominella avkastningen till aktieägare och investerare ökar. Vi ser positivt på trenden som väntas ligga till grund för större lånevolymer framgent. Det i sin tur ligger till grund för ökade intäkter för Tessin givet att en av bolagets intäktsströmmar grundar sig i volymsbaserade avgifter riktade till fastighetsutvecklare.  
Tessins omsättning under årets första kvartal var något lägre än väntat. Därutöver påverkas aktien negativt av sänkta tillväxtprognoser. Det medför att vi reviderar riktkursen till 2,40 kronor per aktie på 12 månaders sikt (3,00). Uppsidan motiveras av efterfrågan på Tessins tjänster samt bolagets förmåga att nyttja sin diversifierade intäktsmodell. 

Source: Cision
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera