1515
Aros Bostadsutveckling AB: Aros Bostad beslutar om inlösen och ansöker om avnotering av utestående preferensaktier av serie A

Styrelsen i Aros Bostadsutveckling AB (publ) ("Aros Bostad" eller "Bolaget") har, i linje med vad Bolaget tidigare kommunicerat, beslutat om att lösa in samtliga utestående preferensaktier av serie A i Bolaget samt ansöker om avnotering av preferensaktier av serie A, vilka är upptagna till handel på Nasdaq First North Growth Market. Avstämningsdagen för inlösenförfarandet förväntas vara 21 juli 2021 och sista dag för handel i Bolagets preferensaktie av serie A förväntas vara 19 juli 2021.

Styrelsen i Bolaget har, med stöd av bestämmelserna om inlösen i Bolagets bolagsordning och såsom tidigare har kommunicerats, beslutat om inlösen av samtliga utestående 104 041 preferensaktier av serie A. Inlösenbeloppet per aktie uppgår, i enlighet med bolagsordningen, till 100 SEK, totalt 10 404 100 SEK för samtliga aktier. Genom inlösenförfarandet kommer Bolagets aktiekapital att minskas med 2 080,82 SEK.

Som en konsekvens av beslutet om inlösen har Bolagets styrelse även beslutat att ansöka om avnotering av Bolagets preferensaktier av serie A, vilka är upptagna till handel på Nasdaq First North Growth Market. Sista dag för handel i Bolagets preferensaktier av serie av förväntas vara 19 juli 2021.

Preliminär tidsplan

Händelse Datum
Sista dag för handel och aktierna avnoteras 19 juli 2021
Avstämningsdag 21 juli 2021

Finansiell information återfinns på www.arosbostad.se/investerare

Source: Cision
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?