1515
Annons
Volati AB: Volati utökar kreditavtal med Nordea

Volati har utökat sitt befintliga kreditavtal med Nordea med 1 000 Mkr. Avtalet omfattar, efter utökningen, sammantaget 2 200 Mkr och säkerställer finansieringen av Volatis fortsatta tillväxt- och förvärvsinriktade arbete.  

Volati kännetecknas idag av två snabbväxande affärsområden och ett stort fokus på förvärv. Den genomsnittliga årliga EBITA-tillväxten har sedan 2017 varit över 40 procent. Under den senaste tolvmånadersperioden har Volati genomfört sju tilläggsförvärv till befintliga bolag och ett förvärv som breddar Volatis verksamhet till ett nytt område - infrastruktur för telekom. Förvärven har sammantaget tillfört cirka 1 300 Mkr i omsättning.

- Vår ambition med fokuseringen av verksamheten det senaste året har varit att skapa bästa möjliga förutsättningar för fortsatt tillväxt. Bland annat frigörs resurser som kan investeras i ytterligare förvärv. Vår finansiella ställning är stark med en nettoskuldsättning om 1,3 gånger EBITDA per den 30 juni. Genom det nya kreditavtalet med Nordea säkerställer vi finansiering av fortsatt förvärvsdriven tillväxt och det ger oss flexibilitet att agera snabbt när vi hittar rätt förvärvskandidater, säger Andreas Stenbäck, vd för Volati AB. 

Avtalet är en utökning av Volatis existerande låneavtal med Nordea och består av dels en revolverande kreditfacilitet om 1 900 Mkr, dels en kontokredit om 300 Mkr.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Andreas Stenbäck, vd Volati AB, 070-889 09 60, andreas.stenback@volati.se

Volati AB (publ)
Engelbrektsplan 1, 114 34 Stockholm
Tel: 08-21 68 40
E-post: info@volati.se
Organisationsnummer: 556555-4317

Om Volati
Volati är en svensk industrigrupp grundad 2003 som består av affärsområdena Salix Group och Industri. Volati förvärvar främst bolag med beprövade affärsmodeller, ledande marknadspositioner och starka kassaflöden till rimliga värderingar och vidareutvecklar dessa med fokus på långsiktigt värdeskapande. Strategin är att bygga vidare på företagens identitet och entreprenörsanda och därtill addera ledarskap, kunskap, processer och finansiella resurser. Volati har verksamhet i 16 länder, cirka 1 500 anställda och en årlig omsättning om drygt 5 miljarder kronor. Volatis stamaktier och preferensaktier är noterade på Nasdaq Stockholm. Ytterligare information finns på www.volati.se.

Source: Cision
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?